Wat heb je nodig voor de (rook)worstenbroodjes?
Om te beginnen met het maken van een recept heb je natuurlijk spullen nodig. De spullen die je nodig hebt zetten we hieronder op een rij:
- Snijplank
- Pizzasnijder
- Kommetje
- Theelepel
- Scherp mes
- Vork
- Kwastje
Nu je alle spullen bij de hand hebt, heb je natuurlijk ook je ingrediënten nodig. De benodigde ingrediënten vind je hieronder:
- 4 rechte Gelderse rookworsten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei
- 3 takken dille
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- 1/4 theelepel sambal
Dit bericht op Instagram bekijken
Stap 1
Allereerst moet je beginnen met het voorverwarmen van de oven. De oven zet je op 200 graden.
Stap 2
Nu is het tijd om de snijplank erbij te toveren. Op de snijplank leg je de gehele plak bladerdeeg. Deze snij je vervolgens in vier even grote kwarten. Aan de onderkant van elke plak maak je tot ongeveer de helft van je bladerdeegkwart inkepingen (ongeveer 8) met een pizzasnijder.
Stap 3
Nu heb je je omhulsel af en is het tijd om de binnenkant goed te maken. Hiervoor maken we een saus. Voor de saus roer je de dille, mosterd, honing en sambal allemaal bij elkaar. Deze saus smeer je uiteindelijk uit over de helft van de bladerdeeg waar de inkepingen NIET zitten.
Stap 4
Pak nu de rookworsten erbij. Deze leg je op het bladerdeeg waar je ook de saus hebt gesmeerd. Zijn ze te lang? Snij dan met een mes aan beide kanten even grote stukken eraf tot ze wel passen. Vouw nu de helft met de inkepingen voorzichtig over de rookworsten en druk de bladerdeegranden voorzichtig op elkaar met een vork. Als laatste smeer je de bovenkanten in met eigeel met behulp van een kwast.
Stap 5
Bak nu de (rook)worstenbroodjes voor 24 minuten mooi goudbruin.
Piept de oven? Dan is het tijd om te eten.