REM Amsterdam

We’re starting off strong met deze super bijzondere rooftop restaurant en bar: REM Amsterdam. Het is een combinatie van een bar, restaurant en een prachtig dakterras, waar je kunt genieten van heerlijke cocktails, wijnen en een fantastisch diner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door REM (@rem_restaurant)

De naam REM is niet zomaar gekozen voor het restaurant. Het staat voor Reclame Exploitatie Maatschappij, verwijzend naar een eiland-platform dat in de jaren ’60 negen kilometer voor de kust bij Noordwijk lag. In 2021 toverde Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes het platform om tot het huidige REM restaurant. Gelegen in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam, biedt REM een prachtig uitzicht over het water.

Mr Porter

Verborgen tussen de historische panden van Amsterdam, hoog boven de drukte, bevindt zich het dakterras van MR PORTER Steakhouse, Bar en Lounge. De menukaart van MR PORTER zit boordevol culinaire verrassingen waar je van zult smullen. Champagne, oesters en de zon zijn natuurlijk de ultieme ingrediënten voor terras-avondje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MR PORTER (@mrporter_official)

Het dakterras van MR PORTER is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van het goede leven, dus neem plaats in de comfortabele loungestoelen en laat de dag aan je voorbijgaan.

Fitz’s on the Roof

Wil je tijdens een hapje en drankje ook nog eens genieten van het klassieke uitzicht op Amsterdam? Dan moet je bij Fitz’s On The Roof zijn. Verrijk je zintuigen op hun rooftop bar in Amsterdam. Hier komen adembenemende uitzichten op het park samen met het comfort van een gezellige lounge.

Fitzs on the roof rooftop Amsterdam

Je kunt hier heerlijk genieten van diverse cocktails. Door de openluchtsetting kun je overdag genieten van de zon en ’s avonds van de prachtige zonsondergang. Kortom: dé perfecte plek om je zomeravonden door te brengen. Check deze link voor een impressie van de rooftop.

Canvas in het Volkshotel

Of je nu wilt genieten van een verfrissend drankje, een romantisch diner of een ontbijt om de kater te verzachten, bij restaurant Canvas, gelegen op de zevende verdieping van het Volkshotel, bent je zeker aan het juiste adres. Niet alleen is het menu zeer toegankelijk en smakelijk, maar ook het panoramische uitzicht over de stad is adembenemend.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Canvas (@canvasopde7e)

Heb je heerlijke genoten van je uitgebreide diner? Tijdens de Canvas Nights, elke vrijdag en zaterdag, draait een DJ muziek tot in de late uurtjes. Hier kun je dus lekker blijven hangen voor een dans-avond.

LuminAir

Ben je juist op zoek naar een rooftop restaurant in Amsterdam waar nog weinig mensen zijn geweest? Dan moet je bij het splinternieuwe pareltje vlakbij Amsterdam Centraal Station zijn: LuminAir, ook wel bekend als “the bar above Amsterdam”.

LuminAir heeft een adembenemend uitzicht over de stad, geweldige cocktails en een interieur dat indruk maakt. Het restaurant heeft prachtige wolkvormige installaties aan het plafond, compleet met lichtprojecties die zich aanpassen aan de stemming van de dag. Samen met het ruime dakterras geeft dit je echt het gevoel alsof je in de wolken bent. Kun je iets bedenken dat nog meer romantisch is?