Denim is een veelzijdig product. Waar denim ooit begon als ‘workwear’ voor de cowboys en mijnwerkers, is denim vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is een stof waarmee je jezelf onderscheidt. Een product wat enkel mooier wordt naarmate deze langer gedragen wordt en waarmee jij een ‘signature’ aan je look geeft. En dat is waar het om gaat: een eigen stijl creëren, die past bij jou als persoon. Wij van MAN MAN vertellen je onze visie op denim en leggen uit waarom deze stijl typerend is voor ons.

RiverIsland_3

Distressed

Als designer hecht ik waarde aan detail. Een uniek element tilt een item naar een hoger level.

Het combineren van verschillende stijlen creëert een onderscheidende look. Ik ben altijd op zoek naar elementen die een ‘signature twist’ aan een outfit geven. Denim is een rijke stof en geschikt voor verschillende gelegenheden. Het liefst ga ik de deur uit met een paar stijlvolle Chelsea boots, gecombineerd met een zwarte skinny. Dit zie ik als de basis. De algehele look van de outfit is afhankelijk van wat ik hierop draag. Door een smart polo te combineren met een distressed denim jacket combineer ik twee totaal verschillende stijlen. Dit zorgt voor een onderscheidende look. Als designer hecht ik waarde aan detail. Een uniek element tilt een item naar een hoger level. Daarom heb ik als signature mijn initialen in de kraag van mijn denim jacket laten bedrukken. Op 22 en 23 april kun je zelf je favoriete items laten bedrukken in de River Island store in Amsterdam.MAN MAN x River Island

Shop de look van Michel:

River Island MAN MAN

Distressed denim jack

River Island €75 Shop nu
River Island MAN MAN 2

Slim-fit poloshirt

River Island €25 Shop nu
River Island MAN MAN 3

Sid Skinny Jeans

River Island €35 Shop nu
River Island MAN MAN 4

chelsea boot nubuck

River Island €65 Shop nu

Black and blue

De stijlregel ‘combineer geen zwart met blauw’ is zwaar gedateerd.

Denim gaat verder dan enkel de welbekende keperbinding van indigo geverfde en witte draden. De zwarte denim is stijlvol en perfect te combineren met indigo items. De stijlregel ‘combineer geen zwart met blauw’ is zwaar gedateerd. Zodra de eerste zonnestralen schijnen en de temperaturen oplopen is het denim jack mijn perfecte travel-buddy. ’s Ochtends fietsend door het park, een wandeling door de stad of een heerlijke avond op het terras. Het denim jack is een veelzijdig product, geschikt voor meerdere gelegenheden. Door de subtiele skull, geprint in de boord van het jacket, gecombineerd met een indigo shirt, zwarte skinny en chelsea boots is dit de rock ’n roll outfit waarin je mij ziet lopen.

MAN MAN x River Island 5

Shop de look van Leon:

River Island MAN MAN 2

Blauw gestreept shirt

River Island €33 Shop nu
River Island MAN MAN 3

Zwart washed denim jack

River Island €75 Shop nu
River Island MAN MAN 4

Sid Skinny Jeans

River Island €35 Shop nu
River Island MAN MAN 5

chelsea boot nubuck

River Island €65 Shop nu

Smart Casual

De kunst van het combineren van verschillende items is een uitdaging die ik nooit uit de weg ga.

Verschillende gelegenheden vragen om verschillende outfits. Toch zie ik denim als de rode blauwe draad door mijn stijl. De kunst van het combineren van verschillende items is een uitdaging die ik nooit uit de weg ga. Een smart look combineren met denim? Geen probleem. De lente is hier en dat betekent dat de lichte jeans tevoorschijn gehaald mag worden. Rol deze een paar keer op en combineer ze met een paar stijlvolle brogues. Om een unieke twist aan mijn outfit te geven heb ik mijn favoriete stad achterop mijn denim jacket laten drukken.

MAN MAN x River Island 2

Shop de look van joris:

River Island MAN MAN 6

Kakigroen Oxford Shirt

River Island €25 Shop nu
River Island MAN MAN 7

Lichtblauw Acid Denim Jack

River Island €65 Shop nu
River Island MAN MAN 8

Lichte Skinny Jeans

Jack & Jones €55 Shop nu
river island man man

Zwarte slip-on brogues

River Island €75 Shop nu

Customize je favoriete item

De Amsterdam Denim Days biedt een rijk programma aan verschillende activiteiten. Heb jij je favoriete River Island item gevonden? Dan kun jij een unieke twist aan dit item geven door je favoriete logo of initialen op het item te laten drukken in de River Island store aan de Kalverstaat op zaterdag 22 april en zondag 23 april. We zien je tijdens de Amsterdam Denim Days.

_U4A5131syndicastle_2