Restaurants in Amsterdam

In Amsterdam komen veel mensen, culturen en behoeften samen. Dit zorgt ervoor dat er veel restaurants in Amsterdam zijn en dat de menukaarten, het interieur en de visies van deze restaurants onderling erg verschillen. Hierdoor biedt de hoofdstad voor iedereen wat wils. Wij lichten drie restaurants in Amsterdams uit die jij niet mag missen.

Simply Fish

Voor de echte visliefhebbers (al staan er bij Simply Fish ook een paar vleesgerechten op de kaart) is dit restaurant een echte aanrader. De gevarieerde menukaart wordt bij Simply Fish gemaakt van verse, gezonde en natuurlijke producten. Denk hierbij aan een uitgebreide fruit de mer met een glas champagne; veel oesters of kreeft. Je kunt ook kiezen voor de kreeften bisque, die wordt aangeprezen als de signature dish van de chef. De naam van dit visrestaurant heeft het wellicht over simpelheid, maar dat is het interieur alles behalve. Opvallend is de grote, gouden vis die een prominente rol inneemt in de inrichting van het restaurant.

Amsterdamse restaurants

Envy

Envy laat zich inspireren door kleine delicatesse-zaken in Zuid-Europese landen. Dit doen ze onder leiding van Bobby Rust, die al in veel sterrenrestaurants heeft gewerkt. Zijn visie is duidelijk terug te zien bij Envy. Zo is er geen standaard menukaart te vinden, maar zijn allerlei kleinere gerechtjes te bestellen. Hier vallen onder andere gerechten met hert, cactusvijg, opperdoezer en wilde eend onder. Het pure restaurant doet het op z’n eigen manier en heeft een erg rock ’n roll-karakter.

Amsterdamse restaurants

Frida Cantina

Dit Mexicaanse restaurant heeft een relaxte, ontspannen uitstraling en richt zich voornamelijk op de buurt. Inspiratie is er gehaald uit de manier waarop de beroemde Frida Kahlo door het leven ging: vurig en rebellerend. Bij Frida Cantina worden heerlijke margarita’s geschonken en vind je verschillende tortilla’s en taco’s. Het restaurant heeft een eigen visie die ze uitdragen. Deze visie heeft te maken met het feit dat eten er zo mooi mogelijk uit moet zien, zodat het Instagram-waardig is. Maar wat nou als het eten niet alleen mooi is, maar ook heelĀ smaakvol? Vraagt het Amsterdamse restaurant zich af. Leuk extraatje: de salsa’s maken ze allemaal zelf.

Amsterdamse restaurants

Heb je een keuze kunnen maken tussen de Amsterdamse restaurants, maar zoek je nog een leuk idee om te doen met een date? Bekijk dan de leuke afspraakjes in Amsterdam met koud weer.