Renard

Renard werd in 2015 in Amsterdam opgericht en maakt, verleidelijke en betaalbare horloges die symbool staan voor ongedwongen stijl. Renard onderscheidt zich door traditie en modernisme op subtiele wijze samen te smelten. Dit leidt tot aantrekkelijke horloges met een tijdloos karakter. Inspiratie wordt gevonden in hoogwaardig design uit het heden en verleden, in elementen die de tand des tijd doorstaan. Renard verwerkt deze invloeden en combineert ze met een moderne filosofie en actuele trends.

De Elite Day-Date

De Day-Date complicatie is een van de oudste complicaties in het polshorloge zoals we dat vandaag de dag kennen. Het betreft een complicatie waarbij naast de datum, tevens de dag wordt weergegeven. Een complicatie die we vaak zien in horloges. Renard vat de essentie van raffinement samen in de nieuwe Elite Day-Date serie. Strak en tijdloos design met veel aandacht voor materiaal en details, zoals een licht bollend glas en een verticaal geborstelde wijzerplaat die licht reflectie subtiel verspreidt. Een moderne interpretatie van een klassieke complicatie.

Daarnaast is het horloge, zoals op de foto’s te zien, ontworpen op een zeer minimalistische wijze. Als gevolg daarvan is er een horloge ontstaan wat op vrij veel aspecten goed in balans is. Het horloge heeft een simplistische wijzerplaat die te herkennen is aan de datum-vensters op drie uur en de Elite Day-Date verwijzing direct onder de wijzer-assen.

de renard day-date stijlvol horloge MAN-MAN

De indexen zijn heel slank en benadrukken de eenvoud in het design van het horloge. De uiterlijke kenmerken houden het midden tussen klassiek en sportief, waardoor het horloge voor een grotere doelgroep toegankelijk is. Veelal proberen merken in deze prijsklasse zichzelf te onderscheiden door gebruik te maken van rare kleuren of vreemde design aspecten. Iets wat misschien leuk lijkt, maar niet tijdloos is. Dergelijke uitgesproken designs ben je vaak snel beu.

Renard heeft er bewust voor gekozen om het horloge dusdanig vorm te geven dat het design vrijwel tijdloos is. Het horloge kan dus prima op ieder moment en in iedere situatie, zonder dat het gaat vervelen. Iets wat voor velen een belangrijke factor is in de aanschaf van een horloge.

de renard day-date stijlvol horloge MAN-MAN

Voor ieder wat wils

Om het horloge zo toegankelijk mogelijk te maken zijn er verschillende stijlen van de Elite Day-Date. Zo is het horloge uitgevoerd met een witte, donkerblauwe en zwarte wijzerplaat. Tevens is er de mogelijkheid om het horloge te kopen met een kalf-lederen band of een milanese/mesh band. De laatste is een band van staal, zoals te zien op de onderstaande foto.

de renard day-date stijlvol horloge MAN-MAN

Doordat het horloge met verschillende varianten wijzerplaat en banden te krijgen is, wordt het een potentiële optie voor meerdere mensen. Iets wat het merk slim aanpakt, zo wordt de veelzijdigheid van het design optimaal benut. Uiteraard is het mogelijk om bandjes naar eigen smaak aan het horloge te bevestigen, maar een goede basis is altijd welkom.

de renard day-date stijlvol horloge MAN-MAN 10

Elite Day Date Black Milanese

Renard €199,00 Shop nu
de renard day-date stijlvol horloge MAN-MAN 9

Elite Day Date Blue Peacan

Renard €179,00 Shop nu

Stijlvol compliment voor de drager

Een horloge complimenteert de drager. Je wil dus dat een horloge jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Met de Renard Elite Day-Date zijn er verschillende mogelijkheden en ben je verzekerd van een tijdloos horloge. Een ontwerp dat niet schreeuwerig is, maar juist subtiel onderschrijft wat de drager wil uitstralen.