De mooiste gebouwen, schitterende zandstranden en luxe warenhuizen. Urenlange strandwandelingen over het palmvormige eiland Palm Jumeirah, verdwalen in de immens grote winkelcentra, een bloementuin midden in de woestijn of indoor skiën terwijl het buiten 40 graden is. In Dubai kijk je je ogen uit en voel je je de koning te rijk. En dit zijn de dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten.

Burj Khalifa

Burj Khalifa, is met 828 meter de hoogste toren van de wereld en je kan hem tot een hoogte van 555 meter beklimmen. De toren heeft twee observatie dekken, de eerste is te vinden op de 124e etage, is 452 meter boven de grond en biedt je een fantastisch panoramisch uitzicht over de gehele stad. Sinds kort is hier een tweede observatie dek aan toegevoegd, namelijk op de 148e verdieping: Burj Khalifa SKY. Met een speciale lift met diverse beeldschermen die je een unieke ervaring bezorgen, wordt je naar de 125e etage gebracht. Hier kun je overstappen op een andere lift, die je verder brengt tot de 148e etage. Je moet geen hoogtevrees hebben wanneer je vervolgens uit deze lift stapt. Boek je ticket voor deze bezienswaardigheid wel op tijd! Hij ligt namelijk erg in trek bij toeristen. De beste tijd voor je ticket is een uur voor zonsondergang, zo kun je genieten van een prachtig plaatje met een ondergaande zon, terwijl jij op 555 meter hoogte bent en uitzicht hebt over de gehele stad.

reisinpsiratie-dubai-burjkhalifa-manman

Burj al Arab

Dit hotel wordt gezien als enige zeven-sterrenhotel van de wereld. Hier kun je dus ook niet zomaar een bezoekje aan brengen. Je mag hier namelijk alleen naar binnen wanneer je daadwerkelijk gast van het hotel bent, maar omdat dit voor de meeste ‘normale’ toeristen niet te betalen is, zou je dit dus moeten missen. Maar, hier hebben we natuurlijk een oplossing voor. Door een high tea te boeken in het hotel, word je wel toegelaten. Terwijl je aan het genieten bent van deze high tea, heb je uitzicht over de stad vanuit de Skyview Bar. Voor deze high tea moet je echter wel minimaal 120 euro neer tikken, maar dan ben je ook wel verzekerd van luxe ten top.

Traditionele Souks & Dubai Creek

De traditionele Souks zijn minstens zo leuk als de moderne, enorm shopping malls in Dubai. De meeste Souks vind je in het oude centrum, bij Dubai Creek. Het is dan ook het leukst om met een bootje over Dubai Creek te varen, naar deze Souks toe. Zo’n ritje kost slechts 30 cent, en is zeker de moeite waard. De Souks die je niet mag overslaan zijn de Gold Souk en de Spice Souk, die ook nog eens vlak bij elkaar liggen. De Gold Souk bestaat uit een smalle straat en overal waar je kijkt zie je goud. Doordat Dubai geen belasting heeft, is dit de beste plek om echt goud te kopen. Ook de Spice Souk is een bezoek waard. Wanneer je hier met je ogen dicht zou lopen, zou je nog weten dat je op de Spice Souk loopt. Je wordt namelijk omringd door geuren van kruiden en specerijen. Stapels hoge kruiden in allerlei verschillende kleuren zorgen voor een bijzonder plaatje.

The Creek of Dubai

De woestijn

Dubai ligt in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten, dus een bezoek hieraan mag niet ontbreken tijdens je tripje. Boek een avontuurlijke rit bij Dubai Desert Safari en je wordt per jeep opgehaald om vervolgens met hoge snelheden over de zandhopen te rijden. Tussendoor stop je bij een bedoeïenkamp, waar je wat te drinken en te eten krijgt, kunt genieten van een buikdansshow of kunt gaan sandboarden.

Dubai Mall

In Dubai kun je er niet omheen, de tientallen Shopping Malls. Maar de Dubai Mall is toch wel hét winkelcentrum waar je geweest moet zijn. Met 1200 meter verdeeld over ruim een half miljoen vierkante meter, kun je je hier wel een dag vermaken. Ben je niet zo van een hele dag shoppen? De Dubai Mall beschikt ook over tientallen restaurants, of breng een bezoek aan het grootste aquarium van de wereld. Wanneer je naar buiten loopt, vind je daar de grootste fonteinshow van de wereld en in de Dubai Mall staat ook een enorm skelet van een Dinosaurus. Genoeg elementen, naast winkels, die indruk op je zullen maken.

Dubai Fountain show

Dubai beschikt over vele uitersten en dit zijn nog lang niet alle bezienswaardigheden die Dubai rijk is. Het grootste gebouw van de wereld, de grootste fontein, het grootste themapark en het grootste winkelcentrum van de wereld vind je allemaal in Dubai. Alles is groots, groter, grootst. Ben je hier niet zo van? Dan is het idyllische plaatsje Bergen in Noorwegen misschien meer wat voor jou.