Besteed aandacht aan de basics

Wellicht richt je je aandacht bij het samenstellen van een outfit vooral op de opvallende items en wat minder op de basics die je look complementeren. Maar basic items zijn niet minder belangrijk dan opvallende items, het komt slordig over wanneer deze niet meer mooi zijn. Besteed dus aandacht aan je basics en vervang ook deze regelmatig om altijd stijlvol gekleed te kunnen zijn. Deze hoeven niet duur te zijn. En wanneer je hier wat moeite in stopt komen al je looks beter tot zijn recht.

basic stijlvol gekleed MAN MAN

Foto via: Instagram Erik Forsgren

Check hieronder een selectie van basics:

 

Kleed je naar je maat om stijlvol gekleed te zijn

Je kunt nog zo’n mooie items dragen, maar je bent alsnog niet stilvol wanneer het je niet past. Te kleine kleding ziet er niet uit en te grote kleding alleen als het de bedoeling is. Maar wanneer iets niet oversized zou moeten zijn en dit is wel het geval, is je hele outfit verpest. Zorg dat je je maat en lichaamstype weet en kleed je hier ook naar. Wanneer een outfit echt past bij je lichaam laat je hoe dan ook zien dat je hebt nagedacht over je uiterlijk, en dat levert al punten op.

Houd een knoop open bij je colbert

De meeste colberts hebben twee knopen. Het is dan op zich ook niet gek dat mensen denken dat je ze beide dicht moet doen. Bij vrijwel alle kledingstukken, zoals bij de broek, moet je alle knopen dichtdoen. Een colbert is de uitzondering op de regel. Houd de volgende regels in je achterhoofd. Als je zit, dan kan je colbert open. Wanneer je staat, dan kun je een knoop dichtdoen. Bij twee knopen moet je de bovenste dicht doen en de onderste open laten. Bij drie knopen, doe de middelste of de bovenste twee knopen dicht.

Colbert stijlvol gekleed MAN MAN

Weet wanneer en hoe je een das draagt

Allereerst is het belangrijk te weten wanneer je een das moet dragen, en zeker ook wanneer niet. Je kunt kijken wat op een eventuele uitnodiging staat. Als je het echt niet weet, dan geldt dat overdressed beter is dan underdressed. Wanneer je dan een das draagt, is het natuurlijk ook wel belangrijk dat je dit op de goede manier doet. Er zijn vele manieren om je das te knopen, de een moeilijker dan de ander. Zorg dat je in elk geval de basics onder de knie hebt, zodat je er stijlvol uitziet met je das.

Ga voor één statement piece per outfit

Een opvallend item in je outfit kan heel mooi en stijlvol zijn. Maar meerdere opvallende items en kleuren in een outfit is bijna nooit stijlvol. De algemene regel is dat één signature piece het beste is. Kies dus voor een opvallende jas, schoenen in een felle kleur of een ander opvallend item. Combineer dit dan verder met basic items. Zo val je op en wordt het niet te schreeuwerig, en ga je stijlvol gekleed de deur uit.

statement stijlvol gekleed MAN MAN

Foto via: Instagram Zeno

Schoenen kunnen je outfit maken of breken

Schoenen maken de man – het is niet voor niets een bekende uitspraak. Bij het kiezen van het juiste paar voor je outfit moet je met een aantal dingen rekening houden. Allereerst is het belangrijk dat je schoenen passen bij de gelegenheid. Ga je naar een net feest of naar een klant, dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor nette schoenen dan voor sneakers. Wanneer je een casual outfit draagt zijn sneakers juist wel een toffe optie. Daarnaast is het belangrijk dat ze passen bij de rest van je outfit, zowel qua stijl als kleur. Een slecht paar schoenen kan je outfit verpesten. En een goed paar schoenen kan je outfit helemaal af maken. Besteed er dus aandacht aan.

Check hieronder een selectie basic sneakers: 

 

Denk ook aan de juiste combinaties wat betreft kleur, deze combinaties doen het altijd goed.