Je hebt nooit les gehad in vrouwen

Eigenlijk heel gek als je erover nadenkt. Je krijgt les op school in alles waar we in het leven mee te maken kunnen krijgen, wetenschap, geschiedenis, geld. Maar datgene waar je het meeste mee te maken hebt, vrouwen, daar heb je nooit écht les in gehad. Ga je dus eens verdiepen in de vrouw, en in het bijzonder de vrouw in jouw leven. Hoe meer je hier in stopt, des te meer haal je er ook uit. Zorg dat je zo veel mogelijk weet over haar gevoelens, emoties en wat ze wel en niet leuk vindt. Het is nu niet zo dat je een gedachtelezer moet worden, wat tijd erin stoppen om haar te begrijpen doet al wonderen.

Je besteedt te veel aandacht aan jezelf

Hiermee willen we zeggen dat je te veel over jezelf praat. Een date is geen verkopers praatje, waar je de ander wil overtuigen dat jij de beste keus bent. Toon interesse, vraag dingen aan haar en luister naar wat ze zegt. Moeder natuur heeft je twee oren en maar één mond gegeven, luister dus ook twee maal zo goed dan dat je praat.

relatieproblemen man man 2

Je maakt haar niet tot prioriteit

Je gaat helemaal op in je vrienden, je werk, of andere interesses dat je amper tijd over hebt voor je vriendin. De vrouw in je leven wil zich gewaardeerd en geliefd voelen. Ze wil aan jou merken dat je graag bij haar bent en van haar houd. Niet alleen door het te zeggen, maar vooral door tijd voor haar te maken en met kleine gebaren te laten merken dat ze belangrijk voor je is. Een vriendin hebben is niet gewoon een opvulling van je tijd, het is een full time commitment.

Jullie hebben geen fundering opgebouwd

Je kan een vriendschap hebben zonder relatie, maar je kan geen relatie hebben zonder vriendschap. Een fundering van vertrouwen is de basis van een relatie. Een huis zonder goede fundering stort op zijn tijd ook in. Wanneer je aan het begin van jullie relatie geen onvoorwaardelijk vertrouwen hebt opgebouwd, zal het op den duur fout gaan. Je moet vanaf het begin weten dat zij diegene is met wie je oud wilt worden.

relatie problemen man man 4

Te veel, te snel

Mannen kunnen ook plakkerig overkomen. Vooral wanneer je iemand écht leuk vindt, kan het zijn dat je hierdoor overweldigd bent en je aanhankelijker overkomt dan je eigenlijk bent. Vooral voor onafhankelijke vrouwen kan dit verstikkend zijn en de reden dat ze je gelijk van zich afduwen. Maar wanneer is het te veel? De ene vrouw wil veel aandacht, de ander minder. Wanneer je de drang hebt om haar iedere 5 minuten een bericht te sturen en je merkt dat ze hier maar half op reageert, dan is het te veel. Neem een stap terug en probeer uit te vogelen wat wel werkt. Laten merken dat je geïnteresseerd bent betekent niet dat je gelijk na de eerste date iedere minuut van de dag met haar moet praten.

Je hebt niet duidelijk wie jij als persoon bent

Wanneer je niet weet wie jij precies bent, is het heel moeilijk om te begrijpen wat je vriendin wil en denkt. Om gelukkig te zijn met een persoon, moet je eerst gelukkig zijn met jezelf. Dat is de belangrijkste relatie. Wanneer deze niet goed is, zal een relatie met iemand anders nooit beter worden.

Herken jij jouw situatie hierin terug? Zorg dat je haar niet van je afduwt, laat  merken dat je moeite in de relatie stopt. Zorg dat je relatie spannend blijft en dat ze naar je verlangt.