De raarste fetisjen

Fetisjen zijn er in alle soorten en maten. De één is een echte voet-fan of latex liefhebber terwijl de ander liever aan BDSM doet. Het kan allemaal, maar bij sommige fetisjen vraag je jezelf wel eens af hoe mensen opgewonden van raken. Wanneer je kijkt in de wereld van porno zul je wellicht de raarste dingen tegen komen. Het bestaat echter niet voor niets. Mensen hebben soms ietwat aparte voorkeuren wanneer het gaat over seks.

1. Bestialiteit

Bestialiteit wordt ook wel zoöseksualiteit of dierenseks genoemd. De fetisj is in principe niet heel lastig uit te leggen, maar wellicht lastig te begrijpen. Bij bestialiteit voelt iemand zich aangetrokken tot dieren en dus ook het verrichten van seksuele handelingen met een dier. Dit fenomeen bestaat echter al een hele tijd maar wordt door veel mensen als tegennatuurlijk bestempeld. In veel landen, waaronder Nederland, is het dan ook verboden om deze voorkeur uit te oefenen omdat het dierenmishandeling is.

2. Formicophilia

Een aparte categorie in de wereld van fetisjen en het dierenrijk is formicophilia. Hier draait alles om kleine insecten. Insecten die over je hele lijf lopen, een beetje knabbelen hier en daar of gekriebeld worden down under door bijvoorbeeld mieren.

Bizarre fetisjen MAN MAN

3. Vorarephilia

Vorarephilia wordt gekenmerkt door de erotische wens om in feite opgeslokt te worden door een ander persoon of een verzonnen creatie zoals een draak of plant. Het kan ook voorkomen dat er bij vorarephilia mensen opgewonden raken bij het idee om zelf iemand in te slikken. Het woord vorarephilia is afgeleid van het Latijnse woord vorare (inslikken) en het Griekse φιλία (houden van). Je hebt in deze genre ook nog twee verschillende soorten. Namelijk soft vore, dit is zonder geweld, en hard vore. Het tweede is echter een tikkeltje gewelddadig. Hierbij wordt een persoon verscheurd en wordt er op hem of haar gekauwd. Vorarephilie wordt grotendeels in prenten, verhalen, films en videogames geuit.

4. Teratophilia

Waar het bij teratophilia omdraait is alles behalve schoonheid. Mensen voelen zich bij teratophilia aangetrokken tot afschuwelijke, misvormde of ‘monsterlijke mensen’. Het klinkt misschien ietwat lullig of apart maar het bestaat echt. De fijne kneepjes weten er echter niet van.

5. Acrotomophilia

Bij deze fetisj gaat het allemaal om geamputeerde ledematen. Mensen met acrotomophilia voelen namelijk een sterke seksuele interesse in mensen met een amputatie. Het woord is afkomstig van de Grieken, akron (extreem), tomein (snijden) en philein (houden van). De term wordt tegenwoordig ook gebruikt voor mensen die opgewonden raken van mensen met een beperking.

Bizarre fetisjen MAN MAN

6. Katoptronophilia

Spiegels zijn een must bij katoptronophilia. Mensen die houden van deze fetisj zijn namelijk in de ban van diverse seksuele handelingen en spiegels. Dit kan verschillen tot het hebben van seks voor een spiegel, tot masturberen voor een spiegel of het hebben van een orgie. Zolang er spiegels bij te pas komen is het bij deze fetisj al snel goed.

7. Emetophilia

Bij seks komen nog al wat lichaamssappen vrij. Zweetdruppels over je rug, sperma tijdens het klaarkomen of bij sommige vrouwen die squirten. Maar je hebt ook nog emetophilia. Hier draait alles om overgeven. Of je nou zelf overgeeft of naar iemand kijkt die aan het overgeven is, de opwinding die is er. Vaak wordt deze fetisj uitgeoefend tijdens het hebben van orale seks, waarbij er wordt ge-deep-throat. Ook het overgeven over iemand anders heen of andersom is een veelvoorkomende.

8. Macrophilia

Macrophilia houdt in principe in dat iemand zich aangetrokken voelt tot iemand die groter is dan zichzelf. Ze vinden het vaak plezierig om zich klein te voelen, te worden gedomineerd, gedegradeerd of zelfs worden misbruikt. Maar macrophilia is ook een fascinatie of seksuele fantasie waar reuzen bij te pas komen.

bizarre fetisjen MAN MAN

9. Nasophilia

Nasophilia, ook wel de neus fetisj genoemd. Het is wellicht niet het eerste lichaamsdeel waar je aan denkt tijdens de seks maar voor sommige is de neus echt een dingetje. Bij nasophilia ontstaat er een sterk verlangen naar fysiek contact en interactie met de neus. Specifieke fantasieën over het penetreren van de neusgaten, of het zuigen op iemands neus.

10. Forniphilia

Forniphilia is een fetisj waarbij het menselijk lichaam de hoofdrol speelt. Hierbij wordt een persoon gebruikt als een meubel. Denk bijvoorbeeld aan een voetensteuntje, een tafel, een stoel of een ander soort meubel. Zowel degene die de opdracht geeft als degene die als meubelstuk dient kunnen er opgewonden van raken. De fetisj uit zich dikwijls ook in de vorm van kunst.

Het kan natuurlijk zijn dat er geen een fetisj is waar jij nou echt opgewonden van raakt, maar dat je wel eens vreemde seksfantasieën hebt. Hoe je dit het beste kunt vertellen aan je partner is nog een hele klus. Maar geen paniek, het delen van je seksfantasieën met je partner is goed.