Pure & Crafted

Pure & Crafted staat in het teken van Music, Motorcycles & New Heritage. Een gouden combinatie, is gebleken in het verleden. Na drie succesvolle Berlijnse edities in 2015, 2016 en 2017 komt dit one of a kind festival op 28 september naar Nederland. En als je een motorrijder bent met een liefde voor kleding, electische muziek, overheerlijk eten en de bruutste motoren, dan dien je erbij te zijn.

Music

Als jij dacht dat de muziekfestivals van deze zomer voorbij zijn, zet dat dan maar uit je hoofd. Met een gevarieerde line-up biedt dit festival voor ieder wat wils. Van indie, folk en (punk)rock tot singer-songwriter – aan variatie geen gebrek! Gedurende de voorgaande edities werden de toeschouwers verwend met optredens van upcoming acts en grote internationaal gevierde bands, zoals Interpol, The Refused en The Hives. Maar wat kunnen we van deze Amsterdamse editie verwachten?

motor event

De namen Blaudzun, Bad Touch, Black Mirrors, EUT, Tim Vantol, Bad Nerves, Swedish Death Candy, SONS en Indian Askin zullen het publiek voorzien van waanzinnige muziekoptredens. Maar dat is niet alles. De spectaculaire Wall of Death (stunts op de steile wand met vintage motoren) van de Ken Fox Troupe zal de monden doen openvallen. Een zieke show, dat staat vast!

Motorcycles

Centraal staat de motorcycle culture. Dus gaat jouw hart sneller kloppen van de stoere tweewielers, dan is Pure & Crafted het event voor jou. Liefhebbers van (custom) bikes zullen hun ogen uitkijken en kunnen zich laten inspireren door nieuwe of vintage modellen. Mocht je nog nieuwe motoraccessoires of -kleding nodig hebben, dan is dit het uitgelezen moment om jezelf te verwennen. Je zal ongetwijfeld iets vinden tussen de talloze motor kraampjes.

Pure & Crafted

De International Custom Bike Show in The Wheels Area is pure motorfiets esthetiek: staal, rubber en benzine. Hier kan je genieten van de meest jaloersmakende bikes van customizers uit heel Europa. Zij staan letterlijk te glimmen met hun parels en delen vol trots hun vakkennis over het bouwen van unieke motorbikes.

New Heritage

Dat de muziek en de dikste motoren voor een onvergetelijk festival gaan zorgen, dat staat vast. Hier doet New Heritage nog een schepje bovenop. Het terrein beschikt over een General Store, waarbij het volledig draait om authentieke mode. Hier kan jij terecht voor hoogwaardige en duurzaam gemaakte producten, zoals lederen accessoires, mooie kleding en must-haves van merken die ertoe doen in de motorwereld.

pure & crafted motor event

Als kers op de taart is het terrein volgeladen met de populaire foodtrucks, waardoor jij van alles kan meemaken onder het genot van ambachtelijke gerechten en verfijnde dranken.

Check de onderstaande aftermovie van het Pure & Crafted Festival 2017 en laat je inspireren:

De evenementenlocatie Taets Art and Event Park in Zaandam is het enerverende decor van muziek, motorcycle culture en New Heritage lifestyle. Een mysterieuze, historische en inspirerende plek die is uitgegroeid tot een uitgestrekt evenemententerrein.

Bezoek de website van Pure & Crafted voor meer info.

Voor de echte liefhebber is er meer

Kan jij niet wachten tot de 28ste? Dan hebben we goed nieuws voor je. De dag voor Pure & Crafted, vrijdag 27 september, kan jij jezelf alvast opwarmen tijdens de pre-party. In de Q-Factory in Amsterdam vindt Pure & Crafted x Rusty Gold Clubnight plaats. De ideale night out voor de fans van Nederlandse (garage/punk/psyche) rockbands Tony Clifton en Queen’s Pleasure.

En heb jij na de 27ste en 28ste nog steeds niet genoeg gehad? No worries. Op zondag 29 september kan jij je nogmaals onder laten dompelen in de wonderbaarlijke wereld van motorrijders. Er wordt een collectief ontbijt gehouden voorafgaande aan The Distinguished Gentleman’s Ride, ’s werelds grootste motorcycle event voor eigenaren van klassieke en vintage bikes. Een prachtig initiatief waarbij meer dan 120.000 echte ‘gents’ over meer dan 700 steden samenkomen voor de gezondheid van mannen in meer dan 110 landen. Hier kan je alleen maar bewondering voor hebben.

motor