Het belang van een juiste routine

Om succesvol resultaat te boeken tijdens en na het sporten is het van belang dat je een vast stramien ontwikkelt. Het optimale rendement behaal je alleen wanneer je je lichaam zo goed mogelijk begeleidt en de juiste stappen doorloopt. Ga dus niet maar gewoon wat doen wanneer je besluit te gaan sporten, maar stel doelen en werk daar op een verantwoorde manier naartoe.

Echter, het volgen van een strakke planning gaat veel verder dan enkel een goed georganiseerde sportroutine. Zo zul je deze mentaliteit ook door moeten trekken in het volgen van een goed maaltijd-plan. Zoals jullie misschien weten is een belangrijk onderdeel hierin het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid proteïne. Iets wat voor veel sporters nog steeds heel erg ingewikkeld is – tevens zijn er teveel producten die niet doen wat ze beloven. Neerlands trots Melkunie pakt dit probleem nu aan met PROTEIN by Melkunie, alledaagse producten die er voor zorgen dat jij je gewenste hoeveelheid proteïne binnenkrijgt.

Het is dus een wisselwerking van verschillende aspecten. Een sterke voeding verhoogt het sport resultaat en als gevolg daarvan ben je in staat om beter en langduriger te sporten. Het komt elkaar dus ten goede, maar enkel en alleen wanneer je er goed mee omgaat. Ook hier is het belangrijk om informatie in te winnen alvorens je ergens aan begint of iets wil bereiken. Mede daarom zetten wij de belangrijkste zaken hier op een rijtje zodat de essentie direct duidelijk is.

melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN

De grote waarde van goede voeding

Inmiddels kunnen we het bijna niet meer aanhoren, maar het is toch echt waar. Je voeding is de grootste invloed op jouw sportieve prestaties en doelstellingen. Zonder een goede voeding, met gevarieerde ingrediënten heeft hard sporten geen zin. Je rendement is dan enorm laag en je doet jezelf tekort. Spiergroepen kunnen namelijk alleen optimaal presteren onder optimale omstandigheden en voeding is daar het fundament voor. Zo worden je spieren getest op een juiste manier zonder ze volledig leeg te branden en niet je vetreserves aan te spreken.

Men zegt wel eens dat je vetmassa om kunt zetten in spiermassa. Helaas is dit een fabel. Het proces dat eigenlijk gaande is doet vermoeden dat je niet of nauwelijks zichtbaar afvalt, maar juist wel spieren vormt. Wat er in essentie gebeurt is een afname van je vetweefsel en een toename van spiermassa. De een is gelieerd aan de ander omdat spiermassa in staat is om rond de klok calorieën te verbranden. Als gevolg hiervan is je vetverbranding groter.

melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN

Een toename in spiermassa betekent een afname in vetpercentage

In essentie geeft dit dus aan dat je de focus moet leggen op het opbouwen van spiermassa om zo je vetpercentage te verlagen en je natuurlijke vetverbranding te verhogen. Wat hierbij belangrijk is, is het feit dat je je spieren – om ze optimaal te doen groeien – genoeg rust dient te geven. Tevens is het herstel na een intense workout van groot belang. Om dit te bevorderen raden we je aan een gebalanceerde hoeveelheid proteïne aan je voeding toe te voegen.

De gemiddelde man heeft ongeveer 56 gram proteïne nodig – ga er vanuit dat dit voor ieder persoon anders is, afhankelijk van je lichaamsgewicht. Daarnaast is het van belang hoe oud je bent, welke hoeveelheid spiermassa je al hebt en welke doelstellingen je hebt. Probeer dit gegeven dus als richtlijn aan te houden, maar het verder toe te spitsen op je eigen staat.

melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN

Maak een gebalanceerde hoeveelheid proteïne onderdeel van je dagelijkse voeding

Het tot je nemen van proteïne is geen vervanging, maar enkel een toevoeging op bestaande voedingspatronen. Denk dus niet dat je met het eten van proteïnekwark of iets anders, een goede stevige maaltijd kunt laten staan. Wat voor velen een probleem is, is het feit dat ze een traditionele shake vaak als extra moeten consumeren. Het gevolg hiervan is het overslaan van de benodigde proteïne of dus het laten staan van andere voeding.

melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN 9 melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN 7

Daarnaast zijn veel proteïne shakes een wassen neus en beloven ze vaak een vele grotere opname dan daadwerkelijk gebeurt. Met PROTEIN by Melkunie is dit verleden tijd. Deze nieuwe lijn proteïne-rijke producten van Melkunie zijn ontwikkeld zonder kunstmatige zoetstoffen en zijn makkelijk mee te nemen. Met de ontwikkeling van deze voeding willen ze ons in staat stellen om de dagelijkse routine gewoon te blijven volgen zonder er iets extra’s voor te moeten doen. Zo kun je je proteïne makkelijk consumeren zonder er de hele dag een shake beker voor nodig te hebben.

melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN

Melkunie heeft bewust er voor gezorgd dat de producten goed passen binnen je dagelijkse maaltijden.  Je kunt een verpakking kwark mee naar het werk nemen en tussen de middag tijdens de lunch gewoon genieten van de proteïne drink in plaats van een glas water bijvoorbeeld. De lijn PROTEIN by Melkunie is te koop bij de supermarkt en bestaat uit verschillende soorten kwark, shakes en milk drink – allen met een bewuste en waardevolle hoeveelheid proteïne.

melkunie sporten spieropbouw MAN-MAN 6 melkunie-sporten-spieropbouw-MAN-MAN-6 copy

Anders dan traditionele poeders en shakes is dit dus vrij eenvoudig in je dagelijkse maaltijden op te nemen. Zo weet je zeker dat het fundament wat betreft voeding (indien je je daar aan houdt) wel goed zit. Je werkt dus aan het spierherstel én de opbouw. Met andere woorden: het proces van spieropbouw of afvallen zet gestaag door, ook wanneer je niet in de sportschool of het park bent. Iets wat ons goed uitkomt gezien de drukte van alledag.