De abonnementen van Basic-Fit

Basic-Fit heeft twee memberships: Comfort Membership voor € 24,99 per maand en Premium Membership voor € 29,99 per maand. Met het Comfort Membership krijg je toegang tot alle Basic-Fit-clubs in Nederland, plus de Basic-Fit app met trainingsschema’s en virtuele groepslessen. Het Premium Membership voegt daar een tweede persoon gratis bij en live groepslessen aan toe. Basic-Fit is ideaal voor de sportieveling die gewoon wil trainen zonder poespas, met toegang tot meer dan 200 clubs. Het enige minpuntje? Het kan tijdens piekuren best druk zijn en de persoonlijke begeleiding is beperkt.

De abonnementen van SportCity

SportCity heeft ook twee memberships: SportCity City One voor € 27,99 per maand en SportCity City Plus voor € 29,99 per maand. Met SportCity Basis heb je toegang tot alle clubs, fitnessapparatuur en groepslessen. Met SportCity Plus heb je daarnaast toegang tot wellnessfaciliteiten zoals een sauna en stoombad. SportCity biedt top apparatuur en professionele begeleiding, maar het is wel wat prijziger dan Basic-Fit (ondanks dat het minimaal is).

sportcity sportschool prijzen
Foto via SportCity

De abonnementen van OneFit

OneFit biedt een all-in abonnement voor € 32,50 per maand waarmee je onbeperkt toegang hebt tot meer dan 1000 sportscholen, studio’s en zwembaden in Nederland. Perfect voor wie van variatie houdt en geen zin heeft in langdurige contracten. Het enige nadeel? De prijs is aan de hoge kant en je moet soms even in de rij staan voor populaire lessen.

De abonnementen van ClassPass

ClassPass werkt met credits, pakketten beginnen vanaf ongeveer € 40 per maand. Hiermee heb je toegang tot allerlei sportscholen, fitnessstudio’s en wellnesscentra wereldwijd. ClassPass is superflexibel en biedt een breed scala aan activiteiten, maar de credits kunnen snel opgaan en voor regelmatige sporters kunnen de kosten aardig oplopen.

De abonnementen van AnyTime Fitness

Anytime Fitness vraagt vanaf € 47,95 per maand voor hun Standaard Membership, waarmee je 24/7 toegang hebt tot alle clubs wereldwijd, fitnessapparatuur en virtuele trainingen. Dit is perfect voor wie niet gebonden wil zijn aan vaste tijden. Het enige nadeel? Het is wat prijziger en de extra’s zijn beperkt.

AnyTime fitness prijzen
Foto via AnyTime Fitness

De abonnementen van David Lloyd

David Lloyd Clubs heeft een Standaard Membership vanaf € 70 per maand. Hiermee heb je toegang tot luxe faciliteiten zoals zwembaden, tennisbanen, een spa en kinderopvang. Het is een topkeuze voor wie van uitgebreide sportmogelijkheden en luxe houdt, maar de prijs is flink aan de hoge kant.

De abonnementen van TrainMore

Het vrij piepjonge TrainMore heeft een vette deal voor € 55 per maand, met een unieke optie om korting te verdienen door vaker te trainen. Voor elke keer dat je traint, krijg je een euro korting op je volgende maand. Zo wordt sporten steeds goedkoper! TrainMore heeft moderne faciliteiten, een inspirerende omgeving en veel toffe groepslessen, maar in sommige steden kan het wat duurder worden als je minder vaak traint.

De keuze voor de goedkoopste sportschool hangt sterk af van jouw budget en wat je zoekt in een fitnessabonnement. Basic-Fit is heel goedkoop en biedt meer faciliteiten en locaties. Voor luxe en uitgebreide opties zijn SportCity en David Lloyd Clubs top, maar wel aan de prijzige kant. OneFit en ClassPass zijn perfect voor wie van variatie houdt, maar zijn ook wat duurder. TrainMore is ideaal voor wie vaak traint en zo zijn kosten kan verlagen. Maak je keuze op basis van je budget, fitnessdoelen en voorkeur voor flexibiliteit of specifieke faciliteiten. Zo vind je de sportschool die het beste bij jou past!