Direct naar content
Prada overname Versace andere modehuizen

Prada wil concurrent Versace overnemen: 3 modehuizen die hetzelfde deden

Italië is het land van overheerlijke pizza’s, onaantrekkelijk voetbal en natuurlijk designerkleding. Prada en Versace zijn misschien wel de twee bekendste merken uit het land. Prada is op het moment van schrijven bezig om de niet-biologische zus aan het eigen bedrijf toe te voegen. Daarentegen is het niet de eerste keer dat een modehuis de concurrentie overneemt. Deze drie merken gingen Prada voor.  

Door Dion Roessen

Overname Versace: is het bod van Prada hoog genoeg?

Persbureau Bloomberg meldt dat er 1,5 miljard euro op tafel ligt voor de overname van Versace. Ingewijden laten weten dat de deal eind maart rond moet zijn. Versace is momenteel eigendom van het Amerikaanse Capri Holdings, dat ook de merken Michael Kors en Jimmy Choo bezit. Ondanks de kracht van deze merken, heeft Capri Holdings te maken met tegenvallende resultaten. Prada daarentegen heeft de tegenvallers weten te vermijden en sinds januari doen er geruchten de ronde dat ze hun Italiaanse zus willen overnemen. Hoewel er nog niets officieel is bevestigd, lijkt de deal steeds waarschijnlijker.

Bluestar Alliance koopt Off-White

In 2021 besloot Bluestar Alliance het iconische streetwearmerk Off-White over te nemen van mode- en retailgigant LVMH voor ruim 500 miljoen dollar. Off-White, opgericht in 2012 door de legendarische Virgil Abloh, heeft de modewereld volledig veranderd met zijn unieke designs. Wat begon als een subtiele mix van streetwear en luxe, is inmiddels uitgegroeid tot een must-have designermerk in de garderobe van menig man. Bluestar heeft de ambitie om de filosofie van Abloh te behouden, maar wil het merk verder laten groeien. De investeringsmaatschappij is van mening dat Off-White groter aangepakt moet worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Off-White™ (@off____white)

Bluestar heeft ervaring in het lanceren van merken naar grotere hoogtes en verwacht dan ook binnenkort nieuwe vlaggenschipwinkels op iconische locaties, terwijl Off-White nieuwe markten betreedt die het nog niet heeft aangetikt.

Moncler koopt Stone Island

In 2020 besloot Moncler het rauwe designemerk Stone Island over te nemen voor 1,15 miljard euro, waarmee het 70% van het merk van moederbedrijf Sportswear Company kocht. Daarnaast werd er 400 miljoen dollar geïnvesteerd in Temasek. Met deze overname wil Moncler, bekend om zijn high-end winterjassen en luxe buitenkleding, de krachten van twee Italiaanse modegiganten bundelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAY1 (@day1lifestyle)

Stone Island, opgericht door Massimo Osti, is een pionier op het gebied van technische materialen en innovatieve stijlen. Het merk heeft zich bewezen als de go-to voor alles wat cool én functioneel is. Moncler wil zich hiermee niet alleen versterken in luxe outdoorkleding, maar ook zijn positie in het streetwearsegment verbeteren. De kracht van Stone Island ligt niet alleen in de technische ontwerpen, maar ook in de toegewijde fanbase die het merk heeft opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de fanatieke sfeer tijdens voetbalwedstrijden, waar Stone Island-dragers hun merk trots dragen. Moncler wil deze trouwe aanhang meenemen naar nieuwe markten in Azië en de Emiraten.

Louis Vuitton koopt Tiffany & Co.

De meest opvallende overname in dit lijstje is die van Tiffany & Co. door Louis Vuitton in 2020. De Franse modegigant legde maar liefst 16,2 miljard dollar neer voor de sieradengigant. Het was een zet die de luxewereld deed sidderen. Tiffany, al meer dan 180 jaar het synoniem voor verfijning en exclusiviteit, komt nu onder de vleugels van LVMH, de gigant die Louis Vuitton tot onbetwiste luxe heeft gemaakt. De reden voor de overname was simpel: Louis Vuitton is altijd op zoek naar de volgende stap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

De overname bleek een slimme zet, aangezien Tiffany niet alleen het iconische blauwe doosje meebrengt, maar ook een flinke dosis traditie, vakmanschap en wereldwijde merkherkenning.