Liefde. Een moeilijk ding. Helemaal wanneer het op de proef wordt gesteld. En dat wordt het op het moment dat jij en je meisje besluiten samen op vakantie te gaan. Je vriendin wil alles tot in de puntjes georganiseerd hebben en jij laat het liever wat meer op je af komen. Daar gaat het natuurlijk finaal mis. Ruzie neemt het over van romantiek. Stress rondom het inpakken van de koffer begint al zes weken voor de vlucht. De vraag of je paspoort nog geldig is, heb je vaker gehoord dan ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake.

Header: Reisjunk

Maar voordat de ruzie uitbreekt dient er een reis geboekt te worden. Eerder schreven we hoe Booking.com de mogelijkheid biedt om op basis van een passie een bestemming te boeken. In dit artikel is passie letterlijk passie. Voor je meisje. En om haar de ultieme reis te bieden. De ultieme reis is natuurlijk het meest subjectiefe begrip dat er bestaat, maar de ultieme reis met je vriendin bevat toch zeker iets van romantiek. En dat is niet samen kapot gaan in Cherso – hoewel dat ook leuk is. Dat is samen nét iets te veel wijn drinken, waarna jullie samen teruglopen door een romantisch, pittoresk stadje en eindigen in een klein, knus hotelletje.

Daar gingen we naar op zoek en selecteerden drie plekken waar je wellicht nog niet eerder aan dacht en waarmee waarschijnlijk alle verwachtingen van je meisje wel omver worden geblazen. Boek ze op doortocht of trek samen lekker vier dagen terug om puur van elkaar te genieten. Het zijn zowel bestemmingen ver buiten Europa, als dichter bij huis: minder dan 1500km verwijderd van Nederland; tussen de 1500 en 3000 kilometer weg van ons land; en meer dan 3000km ver weg.

Alta, Noorwegen

Romantiek-2

Romantiek-1 Romantiek-3

 

De eerste woorden die bij ons opkomen als we denken aan Noorwegen zijn: een ongerepte natuur, het Noorderlicht en rust. Noorwegen is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt om heen te gaan met je meisje. Maar even, wat is er romantischer dan samen met een deken omgeslagen rond een kampvuurtje aan een rivier te zitten, wat omheind wordt door bergen, dennen en het geluid van grazende elanden? Juist, weten wij ook niet. Trasti & Trine’s Lodge biedt echt alles wat jouw en je vriendin haar hartje begeerd. Gelegen in een bos, vijfhonderd meter van een rivier, slechts twee kamers en tien kilometer verwijderd van de stad Alta. De perfecte plek om helemaal tot elkaar te komen. Onder het Noorderlicht, midden in de ongerepte natuur. Alle elementen om romantiek een geheel nieuwe betekenis te geven zijn aanwezig. O, en in de buurt bevindt zich een kennel met veertig husky’s, waar je ’s zomers de pups van kunt bewonderen. Geen vrouw zal hier niet voor zwichten. En jij ook niet. Je slaapt hier twee nachten voor €238,-.

Chefchaouen, Marokko

Romantiek-4

Romantiek-5 Romantiek-9

Een nieuwe omgeving, cultuur en het schitterende, pittoreske Chefchaouen zal jullie energie tot andere niveaus tillen. Verdwaal in de tientallen magische steegjes, maak een wandeltocht door het natuurreservaat Bouhachem en eindig bij de watervallen van Ras El Ma. Chefchaouen is de perfecte getaway spot binnen Marokko, aangezien het een stuk relaxer is dan andere plekken in het land. 

Midden in het blauw geschilderde stadje ligt een juweeltje genaamd Dar Baibou. Een klassiek Marokkaans ingericht pension met maar zeven kamers, waar jullie je helemaal kunnen terugtrekken. Knusse ruimtes, gewelfde deuropeningen, romantische nissen en vanaf het dakterras hebben jullie een waanzinnig uitzicht over het Blauwe Dorp. Ja, dit is zonder twijfel een sprookjesachtige ervaring. En dit vanaf €65,- per nacht. 

Tapa Kawi Villas, Indonesië

Romantiek-6

Romantiek-7 Romantiek-8

Typ in de zoekbalk binnen Booking.com ‘Ubud’ in en het maakt eigenlijk niet uit welke accommodatie je aantikt, het is ongetwijfeld prachtig. Ze hebben ongeveer allemaal een infinity pool en uitzicht op de mooiste valleien ter wereld. Een groot verschil kan de prijs zijn en daar hebben we dan ook op geselecteerd. Zo stuitten we op Tapa Kawi Villas in Ubud, waar je voor €50,- per nacht al kan vertoeven. En als je ziet waar je dan terechtkomt, weet je niet waar je het zoeken moet. Jullie kunnen overnachten in een suite of villa met privézwembad. Sluit jezelf totaal af van de realiteit en overnacht met je meisje op een locatie waar eigenlijk alles adembenemend is. Mocht je de kamer nog willen verlaten, huur dan een fiets en rijd naar de Olifantsgrot, Paleis van Ubud of het Apenbos. Dé perfecte plek om te eindigen na jullie drie weken Bali.

Ben jij een vrouw en wil jij op de hoogte blijven op het gebied van lifestyle, mode en reizen? Volg hier ons zusje FEM FEM: