Er zijn duizenden soorten wiet en hasj te koop in Nederland. Maar welke soorten zijn nou eigenlijk het populairst in Nederland? Via het informatieve platform Greenmeister is dat gemakkelijk uit te zoeken. De app, waar de artiest Bizzey mede-eigenaar van is, is eigenlijk een soort reisadviseur, maar dan speciaal en exclusief voor mensen die af en toe genieten van een jointje. Greenmeister maakt het mogelijk om gemakkelijk een coffeeshop of een bepaalde cannabissoort te vinden.

Wij hebben het voorbereidende werk al gedaan en hebben uitgezocht welke hasj- en wiet soorten het populairst zijn in Nederland.

De meest gezochte wiet soorten in Nederland

Bij wiet zijn deze soorten het populairst. In de beschrijvingen wordt vaak geschreven over indica en sativa. Dit zijn twee verschillende soorten wiet.

1. White Widow

White Widow is al jarenlang een absolute klassieker te noemen. Na het kruisen van een Braziliaanse sativa-plant en een Indiase indica-plant werd deze wietsoort ontdekt. Bedekt met witte THC-kristallen zorgt de White Widow voor flinke high. In de jaren 90 werd deze wietsoort ontzettend populair in de Nederlandse coffeeshops en al snel was het over heel de wereld te verkrijgen.

2. Lemon Haze

Lemon Haze is een sativa en heeft een THC-percentage tussen de 15 en 20%. Bovendien smaakt het zoals de naam al verraadt een beetje naar citroen. Hierdoor rookt de Lemon Haze wat gemakkelijker en is het een van de populairste soorten in Nederland geworden.

wiet soorten in Nederland

3. Bubblegum

Bubblegum is een wietsoort die is ontstaan door het kruisen van de soorten Power Plant en Santa Maria. Hierdoor vermengt het perfect de typische effecten van sativa (zo’n 60%) en indica (zo’n 40%). De soort is ook populair vanwege medische redenen. Het zou namelijk goed helpen tegen stress, angst, depressie en slapeloosheid.

4. Silver Haze & Super Silver Haze

Deze kruising tussen Haze, Skunk en Northern lights is een erg sterke wietsoort. Regelmatig wint Super Silver Haze dan ook de 1e plaats in de High Times Cannabis Cup. Met zijn 75% sativa en 25% indica is het een sterke wiet.

5. Amnesia Haze

Amnesia Haze is een van de meest stevige soorten wiet en daarom ook vrij prijzig. Dit is over het algemeen een wiet voor de wat meer ‘ervarenere’ roker bestemd is, want het is een vrij heftige wietsoort.

wiet in NL

De meest gezochte hasj soorten van Nederland

1. Super Polm

Super Polm is een klassieker. De hasj soort is afkomstig uit Algerije en is dan ook heel erg geliefd bij de vele hasjrokers vanwege de ontspannende werking. Staat bekend om zijn plakkerige- en olierijke structuur.

2. Maroc

Maroc is een kenmerkende hasj soort die (hoe kan het ook anders) uit Marokko komt. Sinds de jaren 80 is deze wietsoort al zeer populair bij hasj liefhebbers. Makkelijk te verkruimelen en daardoor een perfecte hasj.

favoriete hasj soorten

3. Nepal

Cannabis groeit in Nepal in het wild en de plant speelt in belangrijke rol in de lokale cultuur. De soort is krachtig en ook lichamelijk zal je je erg stoned voelen.

4. Afghaan

De zwartgekleurde hasj wordt gebakken en geperst boven houtvuur. Heeft bovendien een uitgesproken geur. Je moet er wel van houden, maar toch gaan er veel mensen in Nederland hier erg goed op.

5. White Choco Block

Een variant op de bekende wietsoort White Coco is er nu ook White Choco Block. Deze hasj is van hoge kwaliteit, smaakt erg lekker en geeft een heerlijke high.

Download hier de Greenmeister App