Vakantiebestemmingen in 2020

Je kan niet vaak genoeg op vakantie gaan en op de wereld zijn er nog zoveel mooie plekken om te bezichtigen. Of je nu een roadtrip door Amerika maakt of gaat voor een overnachting in een iglo, de keuze is enorm. Om je een beetje te helpen lichten wij tien mooie steden uit die zo maar eens tot jouw toekomstige vakantiebestemmingen kunnen gaan horen in 2020.

1 Marseille, Frankrijk

Deze havenstad ligt in Frankrijk en heeft alles voor een fijne (mid)week weg. De meeste van de gezellige terrasjes zijn verdeeld over een aantal pleinen en vind je bij de haven. Die oude haven, Vieux Port, is ook ’s nachts prachtig verlicht. Een ander – letterlijk – hoogtepunt is de Notre-Dame-de-la-Garde, een grote basilisk op het hoogste punt van de stad. De vrije wijk Cours Julien is erg creatief en bohemien.

2 Kaapstad, Zuid-Afrika

Deze stad werd gesticht in 1652 als handelspost van de V.O.C en is na Johannesburg de grootste stad van Zuid-Afrika. Eén van de mooiste taferelen die je gaat bezichtigen tijdens rondreizen in Zuid-Afrika is geheid de Tafelberg. Deze berg is ongelofelijk groot en bepaalt voor een groot deel het uitzicht van de omgeving. In Kaapstad zelf kan je Robbeneiland bezichtigen, waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Rondom de stad heb je bovendien heel mooie flora en fauna.

vakantiebestemming

3 Granada, Spanje

In deze grote Spaanse stad is het doorgaans heerlijk weer. Laat je heerlijk in de watten leggen door obers op grote pleinen waar jij antipasti’s en wijn naar binnen werkt. Mocht je voornamelijk op zoek zijn naar kunst en cultuur, dan ben je hier aan het juiste adres. De Alhambra, een prachtig middeleeuws paleis en fort, bevindt zich ook in deze stad.

4 San Francisco, Verenigde Staten

Bezoek in San Fran de wereldberoemde Golden Gate Bridge. Deze roodoranje brug heb je vast wel eens gezien in een film of serie. Verder is San Francisco ook bekend om zijn tolerantie en openheid. Die openheid was er echter niet tegenover de gevangenen op Alcatraz: dit zwaarbewaakte gevangeniseiland bevindt zich net buiten de kust.

mandarijn

5 Corfu, Griekenland

Zoek jij een eiland met mooie natuur en heerlijke stranden? Of hou jij meer van vakantiebestemmingen waarin je veel culturele activiteiten kan ondernemen? Corfu, geen stad maar een eiland, heeft het allebei. Tips zijn hier onder andere het Achilleion (het vakantiehuis van de vroegere keizerin Sissi) en de hoofdstad Corfu Stad. Toch kom je op Corfu voornamelijk aan je rust toe, door de mooie stranden te bezoeken om te zwemmen en snorkelen.

6 Genève, Zwitserland

Dichter bij huis is Genève een stad waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Zonde, want de stad biedt heel veel moois. Het bekendste hiervan is de fontein van Genève, een creatie die wel tot 140 meter de lucht in kan spuiten. De stad biedt ook een grote kathedraal en mooie musea. Genève is bovendien partnerstad van de volgende stad in dit rijtje.

buenos aires

7 Buenos Aires, Argentinië

Gunstige winden. Dat betekent de naam van deze stad. Het is ook gunstig met de stad gesteld: deze stad staat ook wel bekend als het Parijs van het Zuiden. Buenos Aires is ongelofelijk groot en hier bevinden zich dan ook talloze bezienswaardigheden. Wat dacht je van de langste straat ter wereld, een gigantisch planetarium en een museum over The Beatles. Met voetbal als voornaamste sport zit je hier als voetbalfan ook goed.

8 Mdina/Rabat, Malta

Vroeger was Mdina de hoofdstad van Malta. Nu zijn Mdina en Rabat samen een prachtig cultureel aspect van het eiland Malta. In deze stadjes is het ’s avonds erg rustig, waardoor je goed door de historische binnenstad kan slenteren. Een grote kathedraal staat binnen in het centrum. Bezoek ook de stadspoort: die is indrukwekkend en was tevens de setting voor bepaalde Game of Thrones scenes.

copenhagen

9 Kopenhagen, Denemarken

In deze Scandinavische stad vind je ongelofelijk veel moois. Een aanrader is de Nyhavn (de nieuwe haven), waarin je de kenmerkende gekleurde huisjes kan aanschouwen. Christiania is een onafhankelijk onderdeel van Denemarken. Hier vindt je veel hippies die het stadje bewonen en er hun eigen regels op nahouden. Kopenhagen staat ook bekend om de vele foodhallen. Dit maakt Kopenhagen niet alleen één van de leukste, maar ook lekkerste vakantiebestemmingen.

10 Rome, Italië

Espresso drinken, het Colosseum bezoeken, een muntje gooien in de Trevi fontein en daarna lekker pizza en wijn drinken. Een reisje Rome is een perfecte combinatie tussen het bekijken prachtige kerken, standbeelden en pleinen enerzijds (met het Pantheon als hoogtepunt) en lekker winkelen, (na)tafelen en tot rust komen anderzijds. De stad is een prima keuze om nog een keer te bezoeken als je er al eens bent geweest, of om in 2020 eindelijk een bezoekje te gunnen.