De basics

Natuurlijk is het bij poker belangrijk dat je voor de winst gaat, maar laat de prijs je niet verblinden. Bij poker is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende variabelen. Zo zijn: de hoeveelheid chips die je hebt, de handsterkte, de positie die je hebt en de volgorde waarin de spelers draaien belangrijk voor het inschatten van je kansen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het gedrag van je medespelers. Hoe ze zich gedragen en hoe ze spelen kan veel zeggen over je kansen op de winst. We hebben een overzicht van de combinaties voor je:

Poker Man Man

Oefening baart kunst

Eigenlijk geld dit voor elk spel maar ook bij het spelen van poker word je beter naarmate je het vaker speelt. Daarnaast is het voor het spelen van poker belangrijk dat je de combinaties uit je hoofd kent. Ken je deze namelijk niet uit je hoofd, dan weet je ook niet welke stap je moet zetten als je bepaalde kaarten in je handen hebt.

Stop op het juiste moment

Als je na een aantal potjes voor je gevoel alleen maar verloren hebt, dan kun je beter stoppen met spelen. Wanneer je het idee hebt continu ongeluk te hebben, dan gaat dit tussen je oren zitten en worden je beslissingen in het spel negatief beinvloed. Probeer daarnaast positief te blijven want dan zie je de meeste mogelijkheden met je kaarten, en kun je het spel het beste inschatten.

Het belang van een poker face

De vraag of het zin heeft om een poker face te gebruiken en af te lezen, is moeilijk te beantwoorden. Het ligt hierbij aan het gezelschap. Natuurlijk kun je vaak wel iets van je medespelers aflezen, maar het is zeker niet de factor waar je de winst mee gaat behalen. Het belang van een poker face ligt volgens Jake Cody ergens in het midden.

De garantie van een goede combinatie

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een hoge combinatie in je handen hebt voordat de eerste kaart is gelegd, maar is dit ook een garantie dat je de winst pakt? Volgens Cody bestaan er zeker combinaties waarmee je kans op de winst wordt vergroot maar door het belangrijke aandeel van geluk, is succes nooit gegarandeerd. Probeer daarom goed in te schatten of je combinatie ook daadwerkelijk zo goed is als die in eerste instantie lijkt.

Onderschat nooit de kaarten van een ander

Azen kunnen goud betekenen maar sommige handen zijn een sluipmoordenaar. Kijk uit voor een hand met een start aas en een kaart van hetzelfde pak. Aangepaste azen zijn van hoge waarde in grote geldsituaties. Het is nog zeker geen flush, die in het algemeen zeer zeldzaam zijn, maar het verhoogt je kansen aanzienlijk. In de onderstaande tabel staan de top 20 procent handen waarmee je kunt beginnen.

Poker MAN MAN

Als je poker goed beheerst kun je er veel geld mee verdienen. Denk er echter wel aan dat je het spel heel goed moet beheersen om dit te bereiken. Het kan natuurlijk dat je na ellke pokeravond met vrienden de winst hebt gepakt, maar dit betekent niet automatisch dat je ook succes gaat hebben als je het op hoger niveau gaat spelen. Zorg eerst dat je je pokerskills naar een hoger niveau tilt voordat je met de pro’s in zee gaat.