1. Verstopping

Ben je al zolang niet naar de wc geweest dat je eigenlijk niet meer hoeft? Chill, zou je denken.Het probleem is dan echter niet verdwenen, maar waarschijnlijk heb je dan last verstopping. Hierdoor wordt jouw toiletbezoek een stuk vervelender als je uiteindelijk de kans krijgt.

2. Het wordt hard

Blijf je nog langer uitstellen? Dan wordt je poep hard en dan heb je al helemaal een groot probleem. Dit gebeurt na ongeveer twaalf uur, dus voorkom dat je zo lang moet wachten.

3. Buikkramp

Nog een probleem dat wordt veroorzaakt door een toiletbezoek uit te stellen: buikkramp. Ben je aan het ophouden omdat het echt even niet uitkomt? Dan zijn je kringspieren hard aan het werken. Ook je buikspieren krijgen veel druk te verwerken, wat een heel vervelend en opgeblazen gevoel geeft.

4. In het ergste geval? Laxeermiddel gebruiken of dokter inschakelen

Naast verstoppingen, buikkrampen en harde poep, wordt er nóg iets naars veroorzaakt door het uitstellen van toiletteren, maar alleen als je écht heel lang wacht. Dit kan dan ook serieuze gevolgen voor je gezondheid hebben. Je toiletbezoek zal bovendien nog veel lastiger worden dan bij de eerdere voorbeelden. Het kan daardoor gebeuren dat het überhaupt niet meer mogelijk is om naar de wc te gaan. Hierdoor moet je gebruikmaken van een laxeermiddel. In het uiterste geval moet je zelfs naar een dokter toe, die jou dan kan helpen met het verwijderen van je ontlasting.

Kortom: moet je heel nodig naar de wc? Stel dat dan niet te lang uit, hoe ongemakkelijk het ook is. Ken je overigens al deze lifehack voor het ophangen van je toiletblokje? Veel mensen doen dit al jarenlang verkeerd.