Poeder, water, mixen en klaar

De bierbrouwerij in Duitsland is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van het poeder bier. De brouwerij wilde graag hun co2 uitstoot verminderen en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Zo kwamen zij op het idee van het poeder bier. De brouwerij heeft berekend dat de CO2-uitstoot met 3 tot 5 procent zou verminderen wanneer heel Duitsland dit bier zou maken. Als het om de hele wereld gaat, zou de uitstoot met een halve procent verminderen. Dat klinkt misschien weinig, maar aangezien het om de hele wereld gaat, is dat enorm veel.

In het Instagram-bericht van de NOS hieronder zie je hoe het bier poeder eruit ziet en hoe ze het ‘klaar voor gebruik’ maken. We moeten er wel even bij zeggen dat het bier nu nog alcoholvrij is. Wél zijn er al stappen gemaakt richting een alcoholische poeder biertje. Zou jij dit biertje drinken?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NOS (@nos)