PlayStation 5

Voor veel mensen was het sowieso al te laat om een PlayStation 5 te pre-orderen, aangezien de verkoop storm liep vanaf het moment dat de pre-order beschikbaar werd. Maar er is nog slechter nieuws voor de mensen die nog geen PlayStation 5 hebben kunnen bestellen: alles is uitverkocht. En niet alleen de leveringen in de winkels zijn uitverkocht, er is sowieso geen PlayStation meer verkrijgbaar vanuit de fabriek van de console. En als het niet nog erger kan: de volgende levering zal pas over een paar maanden zijn. Dus wanneer je nu nog geen PS5 geleverd hebt gekregen, is de kans heel groot dat je lang moet wachten.

playstation 5 digital

Verkoop beter dan de PS4

Tijdens de launch van de PlayStation 5 was hij in veel winkels gelijk uitverkocht. Dat is normaal, wanneer Sony met een nieuwe console komt. Maar het aantal pre-orders was dit keer veel hoger dan bij de vorige PlayStation. Dat maakt het voor de fabrikant niet makkelijker om de verkoop bij te benen. De situatie waar we nu in zitten zorgt er ook voor dat er veel onderdelen niet beschikbaar zijn of een flinke vertraging oplopen. Ook dat is een reden waardoor de fabricage van de PS5 langzaam verloopt.

Het zal volgens Ryan nog maanden duren voordat de PlayStation 5 weer beschikbaar is. Het is dus voor velen afwachten geblazen, aangezien ze geen idee hebben wanneer de nieuwe lading geproduceerd kan worden én wanneer ze hem weer kunnen leveren.

playstation 5 vs xbox series x

PlayStation 5 vs. Xbox Series X

Niet alleen de PlayStation 5 fabriek heeft het zwaar, ook Xbox heeft aangegeven flink wat productieproblemen te hebben. Hierdoor zitten de concurrenten in hetzelfde schuitje en is de Xbox Series X de komende dus ook niet beschikbaar. Hoelang het allemaal gaat duren is niet zeker en dat is misschien nog wel het meest vervelende aan het nieuws. Eerder werd sowieso al aangekondigd dat er maar een kleine oplage werd geleverd van de PS5 aan Nederlandse winkels. Mocht je dus tóch een exemplaar hebben weten te bemachtigen, dan heb je ontzettend veel geluk gehad.