Headerfoto: Irene van Guin

1. Il Pecorino

Waan je in Italië tussen de Italiaanse bediening, de Italiaanse koks en de traditionele houtgestookte oven in het midden van het restaurant. In dit restaurant voel je je echt als in Italië. Met de pizza’s probeert Il Pecorino zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijk vorm te blijven, met deeg van hoge kwaliteit dat minstens 24 uur gerust heeft voordat het bij jou op je bord verschijnt. Naast pizza’s biedt Il Pecorino ook heerlijke pasta’s aan. Alle gerechten zijn met liefde en passie voor het vak gemaakt en dat proef je. En wanneer het zo goed bevalt, kun je Il Pecorino ook met je meenemen. Ze hebben namelijk een foodtruck met de verste espresso en pizza’s die je kunt vinden op foodmarkets of die je zelf voor je feestje kunt inhuren. Zo neem je de lekkerste pizza overal met je mee.

2. Da Portare Via

Eerder schreven we al over deze heerlijke tent met een van de lekkerste pizza’s van Amsterdam. Intussen zijn we een aantal maanden verder en hebben we onze pizza-kennis kunnen verbreden om een lijst van 5 restaurants samen te stellen in onze hoofdstad. Maar Da Portare Via hoort hier zeker in thuis. Beneden word je uitgenodigd om te genieten van een heerlijk drankje om de hele avond te loungen, terwijl je boven in het restaurant de lekkerste pizza’s voorgeschoteld krijgt. Da Portare Via weet je met elke pizza te verrassen en we verzekeren je dat je combinaties proeft die je nog nooit eerder hebt gehad.

_MG_0237

3. Sugo Pizza

Een pizza zoals hij hoort te zijn. Sugo zorgt dat het deeg iedere dag vers wordt gemaakt met uitsluitend meel, water en gist. Echter, is er maar een klein beetje van deze gist nodig, omdat het deeg tot wel 72 uur rijst. Doordat deze pizza zo licht is, kun je  gemakkelijk een hele pizza op of meerdere stukken met vrienden of familie delen, zodat jullie verschillende pizza’s kunnen proeven. Door het gebruik van verschillende vleeswaren en kazen van familiebedrijven uit Italië, proef je de echte Italiaanse keuken.

4. La Perla

‘Little Italy’ wordt het gedeelte in de Jordaan dat overspoeld is met Italiaanse restaurantjes ook wel genoemd. Tussen deze Italiaanse restaurants vind je La Perla, de enige die pizza’s serveert. Iedere week komt de bus met geïmporteerde producten uit Italië de bestelling afleveren aan La Perla, zodat zij er de heerlijkste pizza’s van kunnen maken. De grote oven, gestookt op hout, in het midden van het restaurant bezorgd je het authentieke Italiaanse gevoel. Je kunt de pizza’s mee naar huis nemen of er van genieten terwijl deze vers uit de oven komt, wat natuurlijk het beste is.

pizza-spots-amsterdam-laperla-manman

5. Sotto

De werknemers van Sotto stellen de ware Italiaanse pizza als hoge waarde. Zo zijn ze in leer geweest bij de bewakers van de Napolitaanse pizza en zijn ze een aantal keren naar Napels geweest om inspiratie en ervaringen op te doen bij de plaatselijke pizzeria’s en dit proef je in de pizza’s. Heerlijke typische Italiaanse pizza’s met knapperige bodem, de verste toppings van onder andere San Marzano tomaten en mozzarella van buffelmelk. Al deze elementen doen je vergeten dat je je nog in Nederland bevindt.

Nadat jullie een van deze heerlijke pizza’s eigen hebben gemaakt, is er niets gezelliger dan rond te slenteren in de straatjes van Amsterdam en nog even een duik te nemen in het mooiste publieke zwembad ter wereld.