Pieken tussen de lakens

Er zijn veel verschillende manier waardoor we kunnen pieken tussen de lakens. Op welke leeftijd je piekt, is vooral heel erg afhankelijk van hoe vaak je het doet en hoeveel zin je hebt. Dit is dus voor iedereen anders. Maar uit onderzoek van Douglas Kenrick aan de Arizona State University blijkt wel dat zowel mannen en vrouwen het meeste tussen de lakens duiken als zij begin of midden twintig zijn.

Zo hielden zij dan ook een enquête onder 5865 Amerikanen tussen de 14 en 94 jaar en bekeken zij welke leeftijdsgroep het meest ‘met zichzelf speelt’. Daaruit kwam naar voren dat mannen van 25 tot 29 jaar een keer per week of vaker met zichzelf spelen en dat het bij vrouwen de leeftijdscategorie 30-39 jaar is die dit het meeste doen. Hier zit dus niet zoveel verschil in, maar als we het hebben over de tevredenheid van de daad zitten mannen en vrouwen toch wel op een hele andere leeftijd.

Vrouwen zijn later tevreden over de daad

Ondanks dat mannen en vrouwen rond dezelfde leeftijd pieken in bed, zit er wel veel verschil in de leeftijd waarop zij het meest tevreden zijn in bed. Zo werd 17.000 Nederlanders in 2017 gevraagd om hun leven tussen de lakens een cijfer te geven op schaal van één tot vijf. Hieruit kwam naar voren dat mannen het meest tevreden waren in de leeftijdscategorie 25-39 jaar en vrouwen gemiddeld het meest tevreden waren over de daad in de leeftijd 40-54 jaar. Dat is wel degelijk een verschil.

De piek gaat over veel meer dan tevredenheid

Ondanks dat tevredenheid in bed en ‘het spelen met jezelf’ erg belangrijk zijn, betekent dit volgens onderzoekers niet per se dat je een piek hebt. Volgens hen kun je namelijk niet stellen dat dit bepaald wordt door een enkele factor, maar moet je vooral kijken naar een combinatie van factoren. Bijvoorbeeld naar de frequentie van activiteit in bed en het functioneren. Kortom, het maakt eigenlijk niet uit of we die piek in bed nou wel of niet hebben, zolang je er maar van geniet, toch?