Na haar middelbare school periode begon Patricia al met haar zangcarrière, in het jazzorkest van haar vader. Niet veel later, in 1971, stampte ze haar eerste zanggroep uit de grond: Star Sisters. Ze verkreeg drie jaar later pas echte bekendheid, met de singles die ze zelfstandig uitbracht. Vele singles volgden. In 2012 bracht Patricia Paay voor het laatst een nummer uit, samen met Frans Bauer.

Patricia Paay en haar bekendheid

Maar daar bleef het lang niet alleen bij. La Paay staat al van jongs af aan in de publiciteit. Ten eerste dankzij haar muziekcarrière en later als mediapersoonlijkheid. Ze leeft een bewogen leven, deed mee aan talloze grote tv-programma’s en de roddelbladen stonden vol met haar. In 2009 staat ze ook nog eens voor de derde keer in de Playboy, ze is dan 60 jaar.

Maar de olifant in de kamer is natuurlijk haar gelekt filmpje(s). Dat was in februari van 2017 hét gesprek van de dag – en meer dan dat. Rechtszaken volgden (die ze won), talkshows werden er aan gewijd en Patricia zat natuurlijk vast in een enorme vervelende situatie. Wij hebben er met z’n allen geen moer mee te maken wat zij in haar vrije tijd allemaal doet, maar toch zijn er mensen die het niet kunnen laten om er een grap of mening aan te wijden. In essentie is dat logisch en niet per se kwalijk, maar je kunt je voorstellen dat Paay toentertijd – en waarschijnlijk nog steeds – niet zomaar de Appie in kan lopen zonder dat ze wordt lastiggevallen. Ze krijgt een hoop te verduren.

Zo zag ze er vroeger uit

Maar goed, ondanks alles wat ze door de jaren heeft meegemaakt, wordt ze vaak geroemd vanwege haar uiterlijk. In pak ‘m beet 50 jaar kan er een hoop veranderen, daar kan Paay vast en zeker over mee praten. Zo zag de voormalig zangeres er vroeger uit!