Oude kerk uit 1883 staat nu te koop in Dordrecht

Een fantastisch pand vinden die je helemaal naar eigen hand kunt zetten? Dat is de laatste tijd niet zo makkelijk. Maar deze vervallen, oude kerk in Dordrecht staat nu op Funda te koop voor € 570.000. Dit is een droom voor de echte klussers onder ons. Hier kun je namelijk zo een fantastische villa of een B&B van maken met meerdere kamers. De allerlaatste kerkdienst van het kerkje was op kerstavond in 1983 en daarna is de kerk altijd gebruikt als werkplaats. Hierdoor zijn helaas niet meer de zitplaatsen en het orgel aanwezig . Je kan je dus wel voorstellen dat het kerkje aardig wat aandacht nodig heeft.

 

Wat vertelt de Funda-advertentie?

Het kerkje heeft een woonoppervlakte van  85 m² en beschikt over een perceel van 700 m² eigen grond. Daarnaast heeft de kerk nog een aantal karakteristieke elementen. Zo vallen de oude kerkramen, de houten kapconstructie en de hoge plafonds op, waardoor er veel natuurlijk licht binnen komt. Daarnaast is er ook een extra woning naast de kerk te vinden. Deze was in het verleden van de koster van de kerk en daar hoeft niet zo veel meer aan te gebeuren. Deze kan namelijk prima worden gebruikt als nieuwe woonruimte of extra slaapkamers.

Het verduurzamen van deze oude kerk zal voor de potentiële koper de grootste uitdaging worden. Op dit moment is er namelijk alleen enkel glas in de kerk te vinden en om dit te kunnen isoleren is er toestemming nodig omdat het een monumentaal pand is. Er moet dus nog genoeg gedaan worden aan deze flinke opknapper, maar uiteindelijk kun je hier wel je eigen paleisje van maken in een bijzonder pand. En – eerlijk is eerlijk – hoe vaak gebeurt het nou dat een oude kerk te koop staat? Dus mocht je geïnteresseerd zijn, pak dan vooral je kans nu het nog kan! Zie hieronder meer foto’s (Nouwen Makelaardij / Funda):

Funda oude kerk te koop dordrecht

Funda kerk opknapper renoveren