Van schoolgebouw tot appartement

Wanneer jij een fan bent van de karakteristieke bakstenen muren, die horen bij de Amsterdamse architectuur, dan kun je met deze parel uit 1925 je hart ophalen. Het schoolgebouw is opgesplitst in vier appartementen. Het appartement is 209 vierkante meter groot. Genoeg ruimte om mooie feestjes te geven.

Strak interieur en veel lichtinval

Wanneer je als eigenaar door de trapgangen loopt, voel je nog de geschiedenis van dit gebouw. Terwijl hier vroeger honderden leerlingen op en af gingen, is het pand nu een oase van rust geworden. Een voordeel aan het wonen in een schoolgebouw is, dat het ieder seizoen goed verlicht is door de grote ramen in het gebouw.

huis
woning

Na de entree van het appartement, stap je een ruime hal binnen, waar een washok, het stookhok en het toilet bevindt. Wanneer je de trap opgaat kom je bij de woonkamer en de keuken uit. Het hele gebouw wordt gekenmerkt door de geometrische vormen, waardoor de woning een bijzondere uitstraling krijgt.


De mooie en strak vormgegeven woonruimte, doet je voelen alsof je de koning te rijk bent, want met deze verhoging heb je vanaf de bank een uitzicht over de rest van de ruimte.

De Amerikaanse keuken

Natuurlijk hoort bij zo’n groot appartement ook een mooie keuken en dit is er een. Dit is een open keuken met een roestvrijstalen kookeiland, waardoor het iets weg heeft van een Amerikaanse keuken. Hier kan jij je naar hartelust uitleven, want het heeft verschillende faciliteiten. De keuken bevat naast de standaard dingen ook een stoomoven en zelfs een wijnklimaatkast. Erg goed voor de borrel op het dakterras, want ja, die heeft het ook.

funda parel

Huis

Het dakterras grenst aan de keuken. Hier kan je rustig ontspannen met een ontbijtje en een krant, terwijl je gelijk kunt zien wat er allemaal in de wijk gebeurt. Maar dit is uiteraard ook een ideale plek om lekker te gaan barbecue├źn met je vrienden.

Op de tweede verdieping heb je drie slaapkamers. Een daarvan is natuurlijk de master-bedroom, daarnaast heb je ook twee badkamers, waarvan een grenst aan deze kamer. Maar het mooiste aan deze kamer is het aangrenzende dakterras.

Uitzicht op Amsterdam

Vanuit de hoofdslaapkamer komt je op het tweede terras terecht. Dit dakterras biedt een uitzicht over de hele wijk. Genieten!

huis

Wil je na het zien van deze parel nog meer zien, check dan dit pand in Haarlem.