Opvouwbare e-bike

De Flit-16 opvouwbare e-bike werd ooit geïntroduceerd op het crowfundingplatform Kickstarter en was bijna direct een doorslaand succes. Op zich is dat ook niet zo heel vreemd, het idee is ontsproten aan het brein van Dave Henderson, een ex-Jaguar Landrover-ingenieur en Alex Murray. Na drie jaar zwoegen is het de heren eindelijk gelukt om een opvouwbare e-bike te produceren met verbluffende specs.

Slechts 14 kilo

De Flit-16 weegt inclusief de batterij ongeveer 14kg. Dankzij de unieke benadering van het hele concept, is de e-bike in een mum van tijd uit te klappen en kun je ermee weg rijden. Sterker nog, je hoeft enkel de hendel op de stuurpen naar beneden te duwen waardoor de stangen naar beneden uitvouwen. Het inklappen gaat al net zo rap, in enkele seconden is de fiets klaar om opgetild te worden.

e-bike

Complete e-bike voor 1.800 euro

Het hart van de Flit-16 opvouwbare e-bike is een volledig afgesloten compartiment met een krachtige 250 Wh batterij, dat zich in de framebuis bevindt. Het is uitneembaar via de achterkant van het frame zodat je het gewoon thuis kunt opladen. Dat is overigens geen noodzaak, je kunt het ook gewoon laten zitten en ter plekke opladen. De opvouwbare e-bike is voorzien van een 220 watt achternaaf motor en een enkelvoudige aandrijving. Dit betekent dat je dus niet beschikt over diverse modi, iets wat je bij veel ‘gewone’ e-bikes wel zult aantreffen. Klein handigheidje: de dop van de batterij fungeert niet alleen als bescherming van de batterij, maar is teven het achterlicht. Slim bedacht dus. De Flit-16 is momenteel enkel te bestellen via de website van de makers zelf en kost omgerekend zo’n kleine 1800 euro.