1. Coursera

Altijd al lessen willen volgen van Stanford of Yale? Hier hoeft geen prijskaartje van 60.000 euro aan te hangen. Coursera biedt verschillende cursussen aan van onder andere deze universiteiten. De cursussen bestaan normaal gesproken uit video’s en online quizzen, gemaakt door een docent van de universiteit. Je kan je op bepaalde vakgebieden specialiseren. Zo bieden ze onder andere een cursus aan over Big Data dat bestaat uit 6 online cursussen. Je kunt op de site zoeken op onderwerp en universiteit.

2. Alison

Ondernemers zullen deze site geweldig vinden. Het biedt cursussen aan in het Engels, Duits en Frans. Er zijn verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen, van verschillende talen tot gezondheid en veiligheid. Onder de verschillende categorieën kun je uit een aantal gespecialiseerde cursussen een keuze maken.

gratis-leren-manman

3. Academic Earth

Ze zeggen het zelf al: “Everyone deserves access to a world-class education” en dat is precies wat deze online cursussen aanbieden. Het is voor iedereen toegankelijk. Op Academic Earth is het handig dat je op de beginpagina al gelijk je niveau kunt aangeven, maar ook de categorie en het onderwerp van de cursus die je graag zou willen volgen. Ze verzamelen lezingen van cursussen rondom een bepaald onderwerp, waardoor het net lijkt alsof je weer in de schoolbanken zit.

4. 99u

De focus van 99u ligt op creativiteit, innovatie en business development. Je kunt dit zien als de TED talks voor de ondernemers. Op de site zijn veel artikelen en interviews te lezen en je hebt toegang tot de vele inspirerende ‘talks’.

gratis-online-talk-manman

Foto via

Wanneer je net komt kijken zijn deze cursussen ideaal, maar ook wanneer je je kennis wilt ophelderen of iets totaal nieuws wilt leren. Ondernemen zit niet in je bloed, maar je kan het wel leren. En we zijn nooit te oud om te leren.