Cursussen volgen

Tegenwoordig wordt er steeds meer kennis van de mens gevraagd. Tijd dus om dat in jouw voordeel te laten werken en een cursus te gaan volgen. Nu worden er elke dag tientallen cursussen geüpload, maar niet elke cursus is nuttig. Daarom selecteerden wij enkele cursussen waar jij echt wat aan kan hebben in je leven:

1. Personal training

De ene na de andere online personal trainer komt online, elke met een gegarandeerd resultaat in twaalf weken. Wat hebben al deze mensen gemeen? Zij hebben een personal training cursus gevolgd waar je niet alleen leert over hoe je moet trainen, maar ook voeding en coaching staan hier centraal. In combinatie met een online marketingtraining weet jij straks perfect hoe jij je als online personal trainer kan aanbieden. En misschien droom jij wel van een baan als personal trainer, dan kan jij je na het voltooien hiervan inschrijven bij een gym als personal trainer of jij begint je eigen gym.

cursussen

2. Online marketing

We leven in een tijdperk waar alles draait om online vindbaar zijn. Zo zagen we helaas onze geliefde V&D failliet gaan omdat zij niet met de tijd meegingen. Nu zijn er inmiddels weer drie investeerders die V&D online hebben opgezet. Er is misschien een enkeling die dit mee hebben gekregen, maar veel meer mensen hadden dit moeten weten. Daarom is de online marketing tegenwoordig zo belangrijk. Waar YouTube en Netflix het tv kijken overnemen en social media en online nieuws een stuk groter is dan de printmedia, is er een verschuiving van de marketing aan de hand. Wanneer jij dan ook voor een bedrijf werkt of een eigen bedrijf hebt, is het handig om even een opfriscursus te doen op dit gebied.

3. Beleggen

Bitcoin miljonairs, grote hedgefondsen en de Zuidas. Succesvolle mensen in deze bedrijfstak hebben één ding gemeen, ze weten hoe ze moeten beleggen. De gasten op de Zuidas die jaarlijkse enkele tonnen binnenslepen doen dit middels beleggen. Bitcoin miljonairs zijn dat geworden door ooit één simpele belegging te doen. Als zij het kunnen, waarom jij dan niet? Tijd dus om deze eigenschap onder de knie te krijgen en wie weet rij jij over een paar jaar wel in een zieke Lamborghini.

cursussen

4. Website/applicatie bouwen

Er zijn weinig mensen die snappen hoe een goede website of applicatie in elkaar steekt. Maar wanneer jij een goed idee combineert met een goede website/applicatie, kan jij zomaar eens de nieuwe Uber of Airbnb starten. Daarnaast zijn er veel aanvragen naar mensen die een website kunnen bouwen voor startups of grote bedrijven. Tijd dus om dit onder de knie te krijgen en een leuk zakcentje te gaan verdienen.

5. Een taalcursus

“Salut, je m’appelle …” of “Ola, como estas?” Het wordt steeds belangrijker om meerdere talen te spreken, vooral vanwege toenemende samenwerkingen met buitenlandse bedrijven. Daarnaast wordt er vaak gevraagd in vacatures dat het een pré is als je meerdere talen spreekt. En mocht jij op vakantie zijn, spreekt het spreken van de taal in jouw voordeel. Zo hoef je nooit meer gebrekkig Engels te spreken met die Spaanse chick, maar verleid je haar met jouw Spaans-Nederlandse tongval.

6. Eigen webwinkel starten

In navolging van de eigen website en online marketingcursus; een cursus om je eigen webshop te starten. Je ziet ze steeds vaker, webshop only bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een Zalando, Wehkamp of About You. Alle drie zeer succesvolle bedrijven die alleen eigen webshops hebben. Of je begint je compleet eigen kledingmerk en exploiteert deze alleen online, zoals een Gymshark of Kristal. In vergelijking met de ander genoemde winkels relatief klein, maar het brengt een leuk salaris binnen. Dus tijd om je eigen webwinkel op te gaan zetten.

cursussen

Je hebt besloten om je eigen onderneming te starten, dan wil je natuurlijk wel succesvol worden. Met de volgende tips om een onderneming te starten ga jij ongetwijfeld succesvol zijn.