Wat eet Nederland het vaakst? Je raadt het al…

Naast de klassieke AVG-maaltijd heeft de keuken in Nederland een flinke upgrade gekregen. We eten steeds meer pasta en rijst, en dat komt vooral door de toename van internationale invloeden. Waar je vroeger alleen spaghetti of macaroni at, duiken nu gerechten op uit keukens zoals de Italiaanse, Thaise en Indonesische.

Vooral de Aziatische keuken is populair, met curry’s en wokgerechten die steeds vaker op tafel staan. Toch moeten deze gerechten het afleggen tegen de vertrouwde AVG. Nederlanders houden nou eenmaal van traditie, maar zijn tegelijkertijd niet bang om af en toe iets nieuws uit te proberen.

Wat eten we vanavond? Altijd weer die vraag

De dagelijkse vraag die door veel huishoudens galmt: “Wat eten we vanavond?” Volgens Jumbo besluit de helft van hun klanten pas op de dag zelf wat er gegeten wordt. Geen uitgebreide mealpreps of perfect uitgewerkte eetplanningen dus. We doen gewoon waar we zin in hebben, en vaak valt de keuze op iets makkelijks. Denk aan een snelle maaltijd uit de airfryer, een pizza uit de oven, een simpel pastagerecht of simpelweg lekker bestellen.

Samenvattend: ja, de Nederlandse keuken is wat diverser geworden, maar uiteindelijk grijpen we toch graag terug naar onze vertrouwde klassiekers. Of het nu een overheerlijk bord stamppot is of een snelle pasta met pesto, het blijft in de basis lekker eenvoudig en toegankelijk. De Hollandse nuchterheid proef je nog steeds terug in wat we het vaakst eten.