Dit unieke restaurant met drie verdiepingen is ontworpen door het Noorse designbedrijf Snøhetta. Het bedrijf heeft zijn plannen onlangs onthuld en zal daarmee het eerste onderwaterrestaurant van Europa worden.

onderwaterrestaurant man man 04

Under

Het design laat zien dat een deel van het restaurant zich boven water zal begeven. Dit is de ontvangstruimte, waar mensen hun jassen kwijt kunnen bij de garderobe. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je een level zakken. Je begeeft je op dit moment onderwater en kunt dan een fles champagne openen en proosten op een fantastisch uitzicht.

onderwaterrestaurant man man 03

Als je fles leeg is, kan je nog een niveautje verder dalen naar de dinerzaal. Deze ruimte is voorzien van een brede glazen wand, waardoor je omringd bent door water, zeeplanten en de opvallendste sea creatures. Het restaurant heeft plek voor zo’n honderd gasten die in deze setting extra kunnen genieten van van een uitgebreid vis- en zeevruchtenmenu.

Het restaurant zelf gaat in de loop der tijd onderdeel uitmaken van de zee. Om die reden wordt het restaurant gebouwd van natuursteen, zodat planten en ander zeeleven het restaurant zal bedekken. Snøhetta heeft bekendgemaakt dat het restaurant in 2019 geopend zal worden.

onderwaterrestaurant man man 01