Hoe verzorg je je okselhaar?

Het is voor iedereen persoonlijk hoe zij hun okselhaar willen verzorgen. Maar voor sommigen is het nog even uitvinden hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Daarom een aantal tips over het scheren, knippen en trimmen van je okselhaar.

Hoe moet je je okselhaar scheren?

Er zijn veel mensen die hun oksels scheren, ook mannen doen het. Het belangrijkste voordeel aan het scheren van je oksels is toch wel de hygiëne. Als je je okselhaar behoudt, transpireer je op die plek meer doordat het er warm is. De geur van het zweet blijft ook in het okselhaar hangen.

Je okselhaar scheren raden wij toch niet aan. De huid onder je oksels is heel erg gevoelig en scheren kan zorgen voor vele irritaties. Er kan namelijk in zo’n proces veel mis gaan. Door een slecht scheermes te gebruiken is de kans groot op sneetjes.

okselhaar scheren mannen

Ben jij wel van plan om je oksels helemaal kaal te scheren? Zorg dan dat je altijd wast voordat je scheert en scheer tijdens of net na het douchen. Gebruik een zachte scheercrème zonder chemicaliën en een scherp mes.

Hoe moet je je okselhaar knippen?

Je okselhaar knippen is wel het andere uiterste. Dit is vooral voor mannen die hun okselhaar graag langer willen houden, vooral omdat dit er erg mannelijk uitziet.

Je okselhaar laten staan, daar is niks mis mee. Toch kan het er wel voor zorgen dat nare geurtjes sneller blijven haren. Je okselhaar knippen helpt niet om deze geuren weg te krijgen zoals scheren dat wel doet. Wel is het slim om je okselhaar te knippen wanneer het onder de mouwen van je T-shirt uitkomt. Het is namelijk heel onaantrekkelijk en je wil niet dat mensen jouw okselhaar zien wanneer jij je armen omhoog doet op een feestje.

Hoe je dit doet, hoeven we je niet echt uit te leggen. Pak een schaar en knip het tot een lengte dat het niet meer onder je mouwen uitkomt. Zo simpel als wat.

Hoe moet je je okselhaar trimmen?

Je okselhaar trimmen is een goede keuze en te zien als een middenweg. Je okselhaar wordt niet zo kort als bij het scheren en het blijft niet zo lang als bij het knippen. Trimmen maakt het verzorgd en mannelijk. Het heeft namelijk dezelfde hygiënische voordelen als het scheren van je oksels, maar het zorgt voor een stuk minder irritaties bij veel mensen.

trimmen okselhaar welke lengte

Ook zorgt het trimmen van je okselhaar er voor dat je een stukje mannelijkheid behoudt. Je hebt er namelijk nog wel haren zitten, maar niet zoveel dat je erg veel gaat transpireren en dat nare geurtjes blijven hangen. Wij adviseren dan ook om je okselhaar te trimmen, mocht je voor hygiëne en mannelijkheid willen gaan.

Benieuwd naar meer tips over het onderhoud van je lichaamshaar? Lees dan alle do’s en don’ts bij het scheren van lichaamshaar.