Oesters eten in Amsterdam

Oesters eten, tijd om de Bourgondiër in jezelf naar boven te laten komen. Oesters slurpen en champagne nuttigen, wat is het toch fijn. Lekker op een terrasje oesters slurpen terwijl je geniet van dat heerlijke zonnetje. Het is toch net een keer iets anders dan een biertje en bitterballen (wat nog altijd een goed idee is). Omdat wij nou eenmaal fan zijn van oesters, hebben wij 7 toffe plekken in Amsterdam geselecteerd.

1. JP Oyster Bar

Is de eerste bar/restaurant die alleen maar oesters serveert. Sinds 20 april is de bar geopend en dan ook een aanwinst voor Amsterdam. Het concept is dan ook simpel; oesters in alle vormen en maten. Gevestigd op de Jan Pieter Heijestraat, is dit dan ook de spot waar jij buiten gaat genieten van je oesters & champagne.

oesters eten
Foto Facebook: JP Oyster Bar

2. Ox & Bucks

Gevestigd op de Zuidas, met voor elke gelegenheid wel een mogelijkheid tot eten. Of je nou wilt ontbijten, lunchen, dineren of borrelen, alles is hier mogelijk. Net een lange dag gewerkt, dan is het heerlijk om hier af te sluiten met een drankje en een oestertje. Lekker terwijl jij mensen ziet rennen voor hun trein, zit jij te genieten van de na zon en je hapje en drankje.

3. The Seafood bar

Een topper die niet mag ontbreken. Met maar liefst drie locaties in Amsterdam is er voor iedereen wel één op loofafstand. Aangezien het The Seafood Bar heet, mag je verwachten dat er nog vele andere visgerechten op de kaart staan. Ga jij voor kreeft, oesters of toch liever mosselen? Keuze genoeg zeggen we dan maar. Het mooiste aan alles is nog wel dat ze regelmatig op vrijdag oesters voor één euro aanbieden.

oesters eten
Foto Instagram: theseafoodbar

4. Le Big Fish

De Foodhallen is toch wel een favoriet van de redactie. Of je nou een burger wilt happen, gaat voor een pizza of een heerlijk visje gaat happen, alles is er mogelijk. Le Big Fish is dan ook jouw place voor een oester. Een plek qua locatie niet direct opvalt, maar wel echt een verborgen parel in de Foodhallen is.

5. Stork

Te vinden op Amsterdam-Noord in een oud industrieel pand. Het menu is zeer uitgebreid; een keuze uit oesters is hier dan ook niet zomaar gemaakt. Naast oesters kan je hier genieten van meerdere schelp- en schaaldieren en ook op de drankkaart is niet bezuinigd. Met uitzicht over ’t IJ is dit een van de fijnste plekken om te zitten met lekker weer.

oesters eten
Foto Instagram: restaurantstork

6. Brut de Mer

Voor de echte Bourgondiërs onder ons, is Brut de Mer in De Pijn de plek om naar toe te gaan. Oesters en bubbels zie je hier dan ook als vaste combinatie voorbijkomen. Ga lekker op het terras zitten en begin hier je avond met oesters en bubbels en je gaat geheid een fijne avond tegemoet.

7. Mossel en Gin

Niet geheel in het plaatje van oesters en bubbels, maar Mossel en Gin is toch een fijn plekje om van deze delicatesse te genieten. Waar het hoofdthema (niet geheel verrassend) mossels en G&T beaamt, zijn ook de oesters hier verrukkelijk. Het is wel tijd om af te stappen van de bubbels dit keer, met een uitgebreide gin & tonic kaart moet je er zeker één of meerdere te drinken.

oesters eten
Foto Instagram: mosselengin

7. Visbar Beet

Bij Visbar Beet kan jij kwalitatief goede, duurzame vis eten tegen een betaalbare prijs. Bovendien is er iedere eerste zondag van de maand een mega deal waarbij jij oesters kan eten voor één euro per stuk. Dit kan van 16.00 uur tot 18.00, waarbij je oesters alleen per zes stuks kan bestellen. Een heerlijke deal. Cheers!

Oesters eten niet helemaal jouw ding? Check dan even de volgende hotspots in Amsterdam. Geheid dat jij een plek vindt waar jij graag een hapje wilt gaan eten.