Een van de langste jachten ter wereld

Ontmoet de 140 meter lange Ocean Victory. Dit is het grootste jacht dat ooit in Italië is gemaakt. Alhoewel 140 meter erg groot klinkt, is nog niks vergeleken met het grootste jacht ter wereld.

Terug naar de Ocean Victory. Deze luxe boot is in 2014 voor het eerst te water gegaan. Dit grote gevaarte is ontworpen door Espen Øino en Alberto Pinto. Het bedrijf Fincantieri heeft er uiteindelijk werkelijkheid van gemaakt en we kunnen alleen maar zeggen dat het eindresultaat indrukwekkend is.

Wie is de eigenaar?

De boot heeft onze eigenaar rond de 250 miljoen euro gekost. Even een speelgoedbootje van een tientje of een echte jacht van 250 miljoen euro? Als wij het geld hadden, hadden we het wel geweten.

De eigenaar van het jacht is Viktor Rashnikov, deze meneer is zo’n 6,6 miljard euro waard ($8 miljard) en hiermee is hij de rijkste man van de Oeral. Hij verdient dit geld als eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur van Metallurgisch Kombinaat van Magnitogorsk, de grootste staalfabrikant van Rusland.

Buiten het jacht bezit Viktor ook nog een privé jet en een paar huizen. Zoals je wel had kunnen bedenken, komt de beste man Viktor uit Rusland. Hij is op 13 oktober 1948 geboren dat maakt hem vandaag de dag 74 jaar jong.

Bekijk hieronder de video van het enorme jacht:

@mrsuperyachtsThe largest yacht ever built in Italy: the 140m (459ft) Ocean Victory in ##monaco by ##mrsuperyachts♬ original sound – Mrsuperyachts

Wil je nou meer jachten zien bekijk dan de jacht van Conor McGregor.