Welke nieuwe series komen in maart 2022 op Netflix?

Normaal zijn er slechts één of twee series die echt de aandacht verdienen, maar nu is het anders. In de maand maart komen er nieuwe seizoenen van vier van de beste series op Netflix. Zie hieronder welke series verwacht worden:

The Last Kingdom seizoen 5 (9 maart)

Nieuwe karakters schuiven aan in het epische verhaal dat zich leent aan een rijke, evenals brute geschiedenis. Het tiendelige, laatste seizoen speelt zich enkele jaren later af. Een prima alternatief op Vikings? Allicht, maar dan vanuit een ander perspectief. Lees hieronder een bondige inleiding voor het nieuwe seizoen van The Last Kingdom.

“Er zijn jaren verstreken sinds de gebeurtenissen van het vorige seizoen, en koning Edward is nog steeds bezig met zijn ambities om de Saksische koninkrijken te verenigen en zo de droom van zijn overleden vader te vervullen. Hoewel er nu een langdurige vrede tussen de Denen en de Saksen bestaat, wordt die harmonie bedreigd. Niet alleen door een nieuwe Deense invasie, maar ook door een Saksische opstand.

 

Uhtred is belast met de bescherming van Edwards onwettige zoon, de toekomstige koning van Engeland, Aethelstan. Maar de verraderlijke Heer Aethelhelm heeft ambities om zijn kleinzoon Aelfweard, Edwards andere zoon, te laten regeren.”

Queen of the South seizoen 5 (9 maart)

Ook Queen of the South gooit hoge ogen wat betreft de kijktijd in jullie huis- of slaapkamers innen. Dat doet ze dominant. Het nieuws rondom het allerlaatste seizoen werd met argusogen bekeken immers. Een spannende ontknoping staat dan ook garant in het laatste, ingekorte seizoen.

 

De uit Mexico naar Verenigde Staten gevluchte powervrouw Teresa Mendoza, die aan de top van een waar drugsimperium staat, zint op wraak. Lukt het Mendoza om haar dierbare geliefde te wreken?

Formula 1: Drive to Survive seizoen 4 (11 maart)

Een van de beste Formule 1-seizoenen van de afgelopen decennia nog een keer herbeleven? Netflix got you. De filmische twist, waarbij de actie tussen de nieuw gekroonde wereldkampioen Max Verstappen en zijn aartsrivaal Lewis Hamilton opnieuw tot leven komt. Het is alvast één serie waar de doorgewinterde fan (of beginner) zijn knusse avonduren aan kan spenderen.

 

De vele zwaarbevochten duels, en de briljante, evenals dramatische momenten, geven sowieso een geweldige voorzet voor het eindproduct van Drive to Survive seizoen 4. Daarnaast: het is een heerlijke lekkermaker naar de allereerst race van het nieuwe Formule 1-seizoen dat al op 20 maart plaatsvindt.

The Blacklist seizoen 8 (13 maart)

Iets andere koek, maar minstens zo spannend. Het alweer achtste seizoen van The Blacklist, een langlopende drama/actie/crime-hitserie van NBC arriveert op Netflix op 13 maart.

 

Een regelrechte achtbaanrit met een eigen sfeer, plot-twists die je hersenen flink laten kraken, evenals een accolade aan topratings: een gemiddelde score van 8 uit 10 op IMDb bijvoorbeeld. Ook op het doorgaans kritische Rotten Tomatoes scoort The Blacklist goed: 91%.