“Netflix Games” heeft een breed scala aan spelcategorieën geïntroduceerd, waaronder:

Actie, Adventure, Arcade ,Muziek ,Party ,Puzzel ,Racing ,Role Playing ,Simulatie ,Sport, Strategie ,Table top en Kaartspellen.

Basisaanbod zonder Veel Flair

We vroegen Jeroen, spelexpert van www.patience.nl naar zijn mening over het nieuwe patience spel, uitgebracht door Netflix. Dit spel is een goede graadmeter om de kwaliteit van de rest van de spellen te bepalen aangezien dit spel zowat door iedere tech gigant is uitgebracht, denk aan Google en Microsoft. Dit was zijn mening:

“Van de vele spellen die Netflix heeft uitgebracht, zijn de meesten vrij basis van aard. Hun versie van het wereldberoemde kaartspel patience mist bijvoorbeeld de diepgang die we kennen van Microsoft Windows Solitaire of zelfs het gratis patience spelen op spelletjes sites online. Vele titels zijn gewoon standaard op het internet te spelen en veel toegankelijker dan het huidige Netflix aanbod. 

Wat namelijk opvalt is dat Netflix heeft gekozen voor distributie via bestaande platformen zoals de Apple Store en Google Play Store, in plaats van te investeren in hun eigen dedicated gaming platform zoals bijvoorbeeld Xbox of PlayStation dat biedt.

De meeste spellen missen simpelweg dat ‘wow’-effect. Het lijkt erop dat Netflix heeft gekozen om in een zo kort mogelijke tijd een groot assortiment op te bouwen en minder aandacht te vestigen op de diepgang en kwaliteit van de spellen.” 

netflix games

Exclusieve Netflix Titels

Hoewel het aanbod in elke categorie nog in de kinderschoenen staat, is het interessant om te zien dat Netflix heeft gekozen voor een mix van traditionele games en spellen die zijn geïnspireerd op hun populaire series en films.

Neem bijvoorbeeld ‘The Queen’s Gambit Chess‘, een slimme zet van Netflix om in te spelen op het enorme succes van de gelijknamige serie. Daarnaast is er ‘Narcos: Cartel Wars Unlimited’, dat fans van de populaire show ongetwijfeld zal aanspreken, en ‘Stranger Things: Puzzle Tales’, een puzzelspel dat is geïnspireerd op de hitserie.

Conclusie

Het is duidelijk dat Netflix probeert om hun stempel te drukken op de gaming wereld. Door het mengen van traditionele spelgenres met thema’s van hun meest populaire content, proberen ze een unieke draai te geven aan het mobiele gaming landschap. Hoewel de eerste feedback gemengd is, en sommige spellen zoals hun versie van Las Vegas Solitaire, misschien niet de diepgang en verfijning hebben die men zou verwachten, is het een veelbelovend begin. Met de creatieve kracht van Netflix en hun vermogen om popcultuur te beïnvloeden, kunnen we in de toekomst wellicht enkele game-changers verwachten. Voor nu blijven we nieuwsgierig en wachten we op wat Netflix nog meer in petto heeft op het gebied van gaming.