Waarschijnlijk moet je extra betalen voor account delen op Netflix

Netflix heeft bekend gemaakt dat het in het begin van 2023 al gaan beginnen met het opsporen van mensen die een account delen. De mensen die dan een account willen delen met bijvoorbeeld vrienden, krijgen een melding in de app. Hierin zou gevraagd worden om een extra bedrag te gaan betalen, voor het delen van je account met andere. Netflix was al een tijd op zoek naar een manier op het delen van account te stoppen. In diverse landen in Zuid-Amerika wordt de nieuwe software op dit moment getest. De bedragen zouden omgerekend komen te liggen rond de drie euro.

 

Het is ook best wel logisch dat Netflix zo’n manier kiest om dit probleem aan te pakken. Zij lopen jaarlijkse miljoenen mis met dit soort kleine dingen. En daarnaast is die drie euro is niks vergeleken met de prijs van een volledig nieuw abonnement op het platform. Op dit moment is het goedkoopste abonnement rond de acht euro en de duurste, waarmee je in 4K kan kijken, rond de zestien euro. De enige vraag is natuurlijk of het hier ook rond de drie euro gaat kosten om een account te delen of dat wij in Europa al hele andere prijzen gaan hanteren.

Wat zijn de overige opties?

Mocht je nou een echte liefhebber zijn van series streamen en films kijken, dan is er mogelijk een andere oplossing. Netflix heeft namelijk ook bekend gemaakt dat er een nieuw en goedkoper abonnement aan zit te komen. Het enige wat je hier wel bij gaat krijgen zijn reclames. Per uur krijg je ongeveer vier tot vijf reclamespotjes te zien. Op dit moment wordt het al in twaalf landen gebruikt, of Nederland ook op de lijst komt te staan is nog even afwachten. En natuurlijk is het ook een grote vraag of je wel zin hebt in die irritante reclames tussen het bingewatchen van je favoriete serie of je lange film marathon.