Wanneer kom je het geslacht van je baby te weten?

De vraag voor velen na het ontdekken van een zwangerschap is natuurlijk: Krijg ik een jongen of een meisje? Hoewel sommige mensen niet willen weten wat het geslacht is, willen andere juist wel direct weten of het een jongetje of meisje is. Het is tenslotte wel handig om dat te weten tijdens de voorbereiding.

Natuurlijk is een arts de enige betrouwbare bron die het geslacht kan bepalen. Dit weerhoudt velen er niet van om te proberen het zelf te voorspellen. En er zijn heel wat unieke manieren die ze gebruiken om dat te bepalen.

wanneer geslacht baby bekend

De standaardmethode om het geslacht te achterhalen is via een echografie. Bij dit onderzoek worden geluidsgolven gebruikt om een beeld van je baby te maken. Het wordt vaak gebruikt om de ontwikkeling en de gezondheid van je baby te controleren. En nu het antwoord waar jullie allemaal op hebben gewacht. Na ongeveer veertien weken kan een arts al zien wat het geslacht wordt van die kleine van jullie. Het is belangrijk te weten dat dit niet altijd 100 procent accuraat is. Baby’s kunnen in een lastige positie zitten waardoor het moeilijk te zien is. Ook wordt aangeraden om een week later te komen wanneer je een BMI van boven de 30 hebt.

We snappen best dat jij het enorm spannend vindt, de gedachte dat jij binnenkort vader wordt. Weet jij het geslacht van die kleine van je, maar heb je nog geen naam? Don’t worry. Wij vertellen julile alles over de populairste meisjesnamen en korte, stoere jongensnamen.