Even opfrissen: wat is MySpace?

Vroeger was MySpace een grote naam op het internet. In 2005 stond de site in de top 10 meest bezochte websites ter wereld. Dit is extreem indrukwekkend, zeker omdat dit in een vrij vroeg stadium was van het internet zoals wij het kennen. De oprichter en eigenaar van MySpace, Tom Anderson, was wel degelijk het boegbeeld van dit succes. Op het hoogtepunt van zijn platform besloot hij het te verkopen aan News Corporation voor een verbazingwekkende 580 miljoen dollar. Een bedrag dat zelfs tegenwoordig bizar hoog is.

Na de verkoop bleef Tom nog een tijdje aan in de functie als president van MySpace, tot hij in 2009 besloot om deze job te verlaten. Dit werd ook zeker gedaan door de razendsnelle opkomst van Facebook, dat al snel meer dan 360 miljoen gebruikers had. MySpace daarentegen verloor zijn charmes en werd in 2011 door News Corporation met een flink verlies verkocht voor slechts een schamele 35 miljoen dollar.

Dus, wat heeft Tom Anderson sindsdien gedaan?

Het lijkt erop dat Tom heeft gedaan wat elke miljonair met interesse in investeren zou doen: hij investeerde in onroerend goed en trakteerde zichzelf op enkele mooie vakanties. Maar in tegenstelling tot veel andere miljonairs, nam Tom een camera mee en ontwikkelde hij een indrukwekkende en niet voor de hand liggende passie voor reisfotografie (wat hij regelmatig deelt op zijn Instagram). Zijn avonturen brachten hem naar de mooiste en meest exotische plekken op aarde, waar hij zijn leven vastlegde met zijn camera in zijn hand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Anderson (@myspacetom)

Tom Anderson mag dan grotendeels uit de publieke schijnwerpers verdwenen zijn, maar zijn nalatenschap leeft voort. Hij blijft een icoon in de geschiedenis van sociale media, en zijn verhaal herinnert ons eraan hoe één persoon met een visie de wereld kon veranderen.