Een wetenschappelijk onderzoek naar de mooiste vrouw

Het onderzoek waar een perfecte match uit voort is gekomen is gebaseerd op de Golden Ratio. Dit was vroeger een wiskundige berekening waarmee de oude Grieken dachten dat ze schoonheid konden berekenen en dus de mooiste vrouw ter wereld konden vinden. De plastische chirurg Julian de Silva heeft dit gebruikt in zijn eigen onderzoek naar schoonheid. Hij heeft een lijst opgesteld van gedigitaliseerde gegevens. Hij nam de ogen, wenkbrauwen, neus, lippen, kin, kaak en vorm van het gezicht op in zijn onderzoek. De winnares? Supermodel Bella Hadid.

View this post on Instagram

Sending u all so much love today✨

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

Bella Hadid representeert de ultieme schoonheid

Het model Bella Hadid komt het meest overeen met de maatstaven van perfectie: voor 94.35% maar liefst. Hadid is het zusje van Gigi Hadid, ook een bekend Amerikaans model. Een beetje trots mogen we als Nederlanders zijn op de uitkomst van het onderzoek. De moeder van Bella en Gigi Hadid, Yolanda Hadid, komt namelijk uit ons kikkerlandje.

View this post on Instagram

Summer came like cinnamon Sosweet 🍯

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

Een top 10 van de mooiste vrouwen ter wereld

Bella Hadid voert een top tien aan met genoeg mooie dames. Zangeres Beyoncé en actrice Amber Heard gaan er vandoor met zilver en brons. Andere dames in de top tien zijn onder andere Scarlet Johansson en Natalie Portman. Dit is de gehele lijst:

1. Bella Hadid – 94.35%
2. Beyoncé – 92.44%
3. Amber Heard – 91.85%
4. Ariana Grande – 91.81%
5. Taylor Swift – 91.64%
6. Kate Moss – 91.05%
7. Scarlett Johansson – 90.91%
8. Natalie Portman – 90.51%
9. Katy Perry – 90.08%
10. Cara Delevingne – 89.99%

Een mooie lijst. Wel moeten wij eerlijk toegeven dat niet álle vrouwen ter wereld zijn opgenomen in het onderzoek (logisch). Dat jouw moeder, oma, zus of vriendin toch de mooiste van de wereld is, kan dus nog steeds. Al waren ze dat in jouw ogen natuurlijk al lang.