Wil jij deze wintersport eens iets anders dan een typisch Oostenrijks familie hotel en ben je wel in voor wat avontuur? Wij vonden je droom wintersport accommodatie.

De Monte Rosa Hütte ligt boven Zermatt, in Zwitserland. Voor een familie vriendelijke wintersport vakantie zit je met een verblijf in de Monte Rosa Hütte niet goed. Je bereikt de hut namelijk enkel te voet na een wandeling van drie uur of middels een helikopter vlucht van een kwartier.

 

MAN MAN Monte Rosa Hutte droomwintersport 005 MAN MAN Monte Rosa Hutte droomwintersport 006

 

De Monte Rosa Hütte is sinds haar vernieuwing in 2009 vrijwel zelfvoorzienend als het gaat om water en energie. De hut is dus net zo technisch als het design al doet vermoeden. Alle elektriciteit en warmte die nodig zijn voor je verblijf worden opgewekt door de vele zonnepanelen die op de hut aanwezig zijn. Ook wordt al het water gerecycled.
Van binnen is de hut warm, aangenaam en knus. Bijna het gehele interieur bestaat uit hout en zorgt dus voor een groot contrast met de strakke, kille buitenkant van de hut.

 

MAN MAN Monte Rosa Hutte droomwintersport 001 Neue Monte Rosa Huette Pressekonferenz© Zvonimir Pisonic /EQ Images

 

Voor een verblijf in deze hut moet je een flinke conditie hebben opgebouwd: de dichtstbijzijnde skilift bereik je pas na een half uur hiken, waarbij je ook nog een gletsjer moet oversteken. Voor de natuur- en bergliefhebbers is dat het echter allemaal waard, het uitzicht vanuit de hut die zich op 2.883 meter hoogte bevindt is om stil van te worden.

 

MAN MAN Monte Rosa Hutte droomwintersport 007 MAN MAN Monte Rosa Hutte droomwintersport 008