Waarom word ik niet rijk?

Voor veel mensen is het een grote droom om veel geld te verdienen. Maar om deze droom waar te kunnen maken, moet je natuurlijk hard werken. Maar er zijn ook een aantal dingen die jij waarschijnlijk fout doet in het dagelijks leven, die jouw doel kunnen belemmeren. Wij leggen je uit wat je fout doet, en hoe je dit kan veranderen.

1. Investeren

Het is iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar je geld investeren is een hele goede manier om je vermogen te verbreden zonder er iets voor te hoeven doen. De grootste zakenmannen wereldwijd investeren ieder jaar ongeveer 20% van hun inkomen. Dit is zeker het proberen waard.

geld investeren meer geld verdienen

2. Goed met je geld omgaan

Als je veel geld op je rekening wil hebben, moet je natuurlijk wel eerst leren om goed met geld om te gaan. Spaar dus niet een aantal maanden om het vervolgens allemaal uit te geven aan een dure auto, maar zorg dat je altijd genoeg geld achter de hand hebt. Dat je meer gaat verdienen, betekent niet dat je ook meer uit moet geven!

3. Doelen stellen

Als er nou écht een dure auto is die je heel graag wil kopen, maak dit dan je doel. Wanneer je doelen stelt die je heel graag wil halen, ben je ook bereid om er harder voor te werken. Daarnaast helpt het stellen van doelen ook om een helderder beeld te krijgen van de toekomst en wat je wil.

4. Mindset

Niet alleen je gedrag en baan hebben invloed op jouw vermogen, ook je mindset heeft hiermee te maken. Wanneer jij bij de pakken neer gaat zitten omdat je denkt dat rijk zijn niet voor jou is weggelegd, heb je natuurlijk niet de juiste mindset. Hierdoor ben je niet bereid om hard te werken voor je geld, terwijl dit natuurlijk heel belangrijk is. Zorg dat je die motivatie weer terugvindt, zodat je harde werk eindelijk zijn vruchten afwerpt.

auto verkopen minder geld verdienen

Dit geldt niet alleen voor jouw dagelijkse job, maar ook zeker voor andere keuzes in je leven. Heb jij bijvoorbeeld een wagen voor de deur staan die je zat bent en doe je er vervolgens niks mee? Dan laat je hier ook een kans liggen. Zo kan jij je auto particulier verkopen. Er zijn genoeg verschillende keuzes als het gaat om een auto verkoop site, maak er dus ook gebruik van en verdien met het kopen van overbodige bezittingen een extra zakcentje.

5. Je doet niet wat jij belangrijk vindt

We horen vaak verhalen van mensen die een familiebedrijf overnemen en hier veel geld aan verdienen, terwijl ze eigenlijk helemaal niet gelukkig zijn. Dit is een grote fout. Natuurlijk is het fijn als je ouders hebt met een goedlopende business, maar stel jezelf de vraag of dat wel echt is wat je wil. Wanneer je dit bedrijf overneemt en jij niet gemotiveerd bent om het bedrijf te laten groeien, zal je uiteindelijk geen winst meer maken. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen die zelf een carrière gestart zijn, maar erachter zijn gekomen dat dit toch niks voor hen is. Maak die carrière switch! Dat zal waarschijnlijk één van je beste investeringen tot nu toe zijn ;).