Max Verstappen breekt record met overwinningen

Eén ding is in ieder geval zeker: het seizoen 2022 gaat de boeken in als een van de meest dominante raceseizoenen ooit. Max Verstappen wist, met vijftien overwinningen uit de tweeëntwintig races, zijn tweede wereldtitel te bemachtigen. Hiermee pakte Max ook het record voor de meeste overwinningen in een raceseizoen. Zowel Sebastian Vettel als Michael Schumacher hadden het vorige record op hun naam staan, beide met dertien overwinningen. Ook wist Red Bull Racing met zeventien overwinningen in totaal, die van Verstappen en twee extra van Pérez, voor het eerst sinds 2013 weer de constructeurstitel te behalen.

Welke Formule 1-coureur heeft de meeste schade gereden in 2022?

Bij geluk en overwinningen komt natuurlijk ook pech kijken, ongelukken zitten in een klein hoekje. Zeker in een sport waar mensen ruim 300 kilometer per uur op een circuit rondjes rijden. De overduidelijke nummer één in de lijst met meeste gereden schade door Formule 1-coureurs is Mick Schumacher. De zoon van wereldkampioen Michael Schumacher reed afgelopen twee jaar voor Haas en wist dit jaar een flinke schade te rijden. Zo had hij onder andere een flinke crash tijdens de kwalificatie in Jeddah (Saoedi-Arabië) en ook een tijdens de Grand Prix van Monaco. Mick zijn teller stond aan het einde van het seizoen op € 3,7 miljoen schade. Haas hoeft niet bang te zijn voor zulke hoge kosten van Mick Schumacher volgend jaar, hij staat namelijk niet op de grid. Wel heeft hij recent getekend bij Mercedes als derde coureur. Zo maakt hij, net als zijn vader vroeger, de opvallende beslissing om te wisselen naar Mercedes AMG Petronas.

Op nummer twee van de meest gereden schade door Formule 1-coureurs staat de Williams-coureur Nicholas Latifi, die ook volgend seizoen niet terugkeert vanwege tegenvallende prestaties. Zijn kosten liepen op tot € 3,2 miljoen. Als we kijken naar teams, is Williams financieel het meest gedupeerd. Dus kostenpost kwam neer op ruim € 4,5 miljoen. McLaren had de minste kosten gemaakt als team, ‘maar’ € 1,3 miljoen. Met alle tien team bij elkaar is er voor zo’n ruim € 33 miljoen aan schade gereden.

Hieronder vind je het volledige overzicht van de kosten: