Dit zijn de luxe merken die je hoort te kennen

Een goede bankrekening en mooie luxeproducten zijn dingen die veel mensen ambiëren. Reden dus om je te verdiepen in de 10 tips om onmisbaar te worden op de werkvloer. Tot die tijd kan het verstandig zijn om je te verdiepen in de meest vooraanstaande luxe merken. Check vooral ook de items die het investeren waard zijn. Zo weet jij perfect waar je op moet letten bij het investeren en voor welk horloge, pak of andere item jij de komende tijd kunt gaan sparen.

Audemars Piguet

Alle horloge-liefhebbers weten maar al te goed wat voor merk Audemars Piguet is. Dit horlogemerk representeert ultra-luxe. In 1875 ontstond het merk, waarna het uitgroeide tot een toonaangevende factor in de wereld van de horloges. De horloges zijn prijziger dan de meeste Rolex en Omega horloges en dus investeert men vaak in een gebruikt of vintage model. Onder andere het ‘Royal Oak’ model is erg populair onder de lucky few die een Audemars Piguet bezitten. In deze categorie vinden we Denzel Washington.

audemars piguet

Gucci

Als je in de modewereld naar de meest luxe merken kijkt, kun je gewoonweg niet om Gucci heen. Het merk bepaalt al jaren via catwalks en grote campagnes wat er het volgende seizoen in de mode komt. Op het gebied van herenmode is Gucci erg divers. Van pakken tot zonnebrillen en van de iconische loafers tot robuuste sneakers: dit merk staat zonder twijfel in de absolute top van de modewereld.

Tesla

Het aanschaffen van een Tesla lijkt ons een zeer aantrekkelijk aanbod, maar is qua prijs niet voor iedereen weggelegd. Wel is dit één van de luxe merken die actief bijdragen aan een duurzame wereld, door elektrische auto’s, schone energie en zonnepanelen te gebruiken. Het is de vraag hoe de duurzame en strakke wagens zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

Dom Pérignon

Heb je iets te vieren of zijn jij en je vrienden op een onvergetelijke stapavond? Dan kan het zomaar eens zijn dat er een fles Dom Pérignon tevoorschijn wordt gehaald. Deze champagne is onderdeel van het champagnehuis van Moët & Chandon. Net als Möet & Chandon heeft Dom Pérignon een sterke klasse en chique uitstraling over zich heen, waardoor veel beroemdheden vaak met de fles worden gespot.

luxe merken

Louis Vuitton

Het kenmerkende patroon waarmee menige Louis Vuitton tas, koffer of sjaal wordt versierd is meteen te herkennen. Het zorgt ervoor dat je het luxe modemerk in elke grote stad ter wereld voorbij ziet komen: van Parijs tot Milaan is dit modehuis goed vertegenwoordigd. Louis Vuitton ontstond in 1854 en is inmiddels niet meer weg te denken. Naast tassen en koffers bestaat het merk inmiddels ook uit kleding, schoenen en accessoires.

Rolex

Misschien wel het bekendste (en meest gewilde) merk onder de horlogemerken is Rolex. Het is niet voor niets dat we je eerder al vertelden over alle vragen en antwoorden over Rolex horloges. De horloges stralen klasse, stijl en zelfverzekerdheid uit en komen in veel verschillende modellen en stijlen. Het merk ontstond in 1905 in Engeland en verhuisde na 10 jaar naar Zwitserland. Inmiddels niet meer weg te denken onder de luxe merken is Rolex een merk dat ons blijft plezieren. Zo schreven we je al over de top 10 Rolex horloges van 2020.

Cartier

Qua sieraden is Cartier toch echt één van de merken die iedereen kent, maar slechts een enkeling ook draagt. Dat komt door de hoge prijzen en het exclusieve karakter van het merk. Al meer dan 200 jaar ontwerpt het merk sieraden en horlogebanden, voor mannen en vrouwen.

Hermès

Dit merk heeft het allemaal. Die oranje tas waarin een Hermès-aankoop wordt gestopt kan alles bevatten: van een tas of sjaal tot een luchtje of servies. Al meer dan 200 jaar wordt er binnen het bedrijf gewerkt aan producten van hoogstaande kwaliteit.

luxe merken

Bang & Olufsen

Voor de liefhebbers van elektronische producten onder ons is Bang & Olufsen een zeer gewild merk. Net als veel luxe merken bestaat het Deense merk al lang: vanaf 1925. Het elektronicabedrijf richt zich ook veel op design, wat terug te zien is in de industriële ontwerpen.