Wat vinden mannen de meest aantrekkelijke lichaamsdelen van vrouwen?

Mannen hebben natuurlijk een aantal voorkeuren als het gaat om lichaamsdelen bij vrouwen. Laten we een ding alvast vooropstellen: iedere man heeft een andere smaak, dus het kan best zijn dat je je in één ding (of meerdere dingen) niet kan vinden. Maar over het algemeen vinden wij mannen – als het gaat om fysieke aantrekkingskracht – deze dingen toch erg belangrijk bij een vrouw.

Deze dingen vinden wij dus het meest aantrekkelijk bij vrouwen. En voor de vrouwelijke lezers: neem ze goed door, zo scoor je bij elke man.

1. Een verzorgd en mooi gezicht

Een verzorgde huid scoort bij heel veel mannen, vooral de huid in het gezicht is voor mannen erg belangrijk. Of beter gezegd: vrouwen met een onverzorgd gezicht scoren over het algemeen minder vaak dan vrouwen met een verzorgd gezicht. Daarnaast is een mooi gezicht natuurlijk erg gewild, maar de definitie van ‘mooi’ is natuurlijk voor elke man anders.

vrouw met mooi gezicht

2. Lange verzorgde haren

Als je dacht dat vrouwen verzorging belangrijk vonden: mannen vinden het even goed belangrijk dat een vrouw er verzorgd uitziet. Zo vinden we het bijvoorbeeld ook heel aantrekkelijk dat het haar verzorgd oogt én dat het mooi in model zit. Zo zeggen we wel vaak: ‘hoe je haar natuurlijk valt vind ik het mooist’, maar af en toe vinden we het ook erg aantrekkelijk als het haar gestijld of gekruld is.

3. Aantrekkelijke ogen

Heb je ooit een intieme staarwedstrijd gehad met een wildvreemde? Dat zegt eigenlijk al genoeg over wat ogen met iemand kunnen doen. Mannen vinden het erg aantrekkelijk als een vrouw mooie ogen heeft. Vooral zee blauwe ogen en lichtbruine ogen scoren hard bij mannen. Als vrouw heb je 2,2 keer zoveel kans om aantrekkelijk gevonden te worden door mannen als je blauwe ogen hebt. Slechts 5% van de wereldbevolking heeft hazelnootkleurige ogen, daardoor is de lichtbruine tint ook erg populair bij mannen.

4. Mooie tanden

Een vrouw met een (mooie) glimlach en een mooi gebit is voor heel veel mannen al een reden om een vrouw aantrekkelijk te vinden. Voornamelijk rechte tanden doen het erg goed bij de man. Niet gek, want het ziet er verzorgd uit dan dat alle tanden ver van elkaar afstaan. Ook een wit gebit doet het erg goed.

Kleine tip: mocht je vriendin lippenstift dragen, vraag haar dan om een wat donkerdere kleur uit de kiezen. Daardoor wordt het contrast tussen de lippen en tanden groter en lijken haar tanden dus ook een stuk witter.

wolf of wallstreet

5. De aantrekkelijke ‘shapes’

Ja, nu willen we absoluut niet plat gaan praten, maar wij mannen vinden de rondingen bij het vrouwelijk lichaam ook erg belangrijk en daardoor ook een van de meest aantrekkelijke lichaamsdelen van een vrouw. Zo vinden we het ook erg fijn als een vrouw een beetje heup heeft. En nogmaals: dit is per man verschillend, er zijn ook mannen die het juist mooi vinden als een vrouw slank is en wat minder rondingen heeft.