Slim trainen met aandacht voor je spieren

Ben je al even fanatiek bezig om je lichaam een stuk gespierder te maken, dan zal je weten dat de voeding een belangrijke rol speelt. Gaat het echter om het stimuleren van het herstel van je spieren, dan is de voeding zo mogelijk nog belangrijker. Wil je echt aansprekende resultaten boeken, check dan onderstaande voedingstips. Zo ben je sneller klaar voor je volgende trainingssessie.

 

Voeding en slaap stimuleren je spierherstel en de spiergroei

Het lichaam is een klein wonder op zich. Neem je te weinig voedingsmiddelen tot je, dan merk dat al snel. Dat geldt ook voor de hoeveelheid slaap die je krijgt. Slaap je regelmatig te kort, dan heeft dit direct effect op je metabolisme. Zo gaat je eiwitmetabolisme flink omhoog als je voldoende slaap krijgt. Combineer je dat met een aangepast dieet, dan merk dat je sneller klaar bent voor je training. Dat eiwitmetabolisme zorgt er namelijk voor dat de eiwitten sneller worden afgebroken waardoor je spieren kunnen groeien. Nu hoef je echt niet de focus te verleggen naar je slaapritme. Met de juiste voedingsmiddelen geef je jouw metabolisme nog even een extra boost zodat je niks meer aan het toeval over hoeft te laten.

Amandelen eten voor het slapen gaan

Noten zijn altijd goed, zelfs als je wil afvallen. Ben je echter serieus bezig om werk te maken van je spiermassa, dan kun je eigenlijk niet zonder een gezonde hoeveelheid noten. Met name amandelen zijn onmisbaar. Zo zorgen ze voor een optimale slaap doordat ze ook lekker veel melatonine bevatten. Dit stofje wordt ook door je lichaam aangemaakt en zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Naast deze stof bevatten amandelen tal van andere voedingsstoffen die gezond zijn voor je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan Selenium. Kortom, neem een handje amandelen voor het slapen gaan en je spieren zullen je dankbaar zijn.

wat eten voor slapen gaan spieren herstel groei

Kalkoen is voor sporters beter dan kip

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat gevogelte veel eiwitten bevat. Lekker, zal je denken en dus vlieg je wellicht snel naar de supermarkt om even wat kip te scoren. Voor je dat doet is het misschien verstandig om even stil te staan bij de hoeveelheid vet in de kip die je wilt nuttigen. Een beter alternatief is kalkoenvlees. Het is net zo lekker als kip alleen is het een stuk magerder. Bijkomend voordeel is dat kalkoen rijk is aan tryptofaan. Mocht je dat nog niks zeggen: dit stofje stimuleert de productie van melatonine zodat je binnen de kortste keren in droomland arriveert.

Ook je calorie inname is van belang

Kortom, wees bewust van je voeding en zorg voor een optimale hoeveelheid voedingsmiddelen zodat je nog sneller je persoonlijke doelen kan bereiken. Als je daarnaast ook oog hebt voor je calorie-inname ben je helemaal goed bezig. Je spieren hebben namelijk zo’n 12 Kcal nodig per kilo spieren. Je doet er dus verstandig aan om uit te rekenen wat je ideale inname is. In de meeste gevallen zal je kunnen volstaan met 10 tot 20 procent meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ga hier niet boven zitten. Het gevaar bestaat dat een overvloed aan calorieën door het lichaam wordt omgezet in vet.

Ben jij op zoek naar voeding met veel calorieën? Check dan in welk eten veel calorieën zit.