Max Verstappen koopt luxe privéjet

De 23 jarige Max Verstappen verscheen onlangs in het nieuws vanwege zijn vermeende nieuwe vriendin. Maar nu heeft ie zichzelf ook eens op een privéjet getrakteerd. Luchtvaartjournalist Menno Swart (de man die ontdekte dat de Koning onlangs tegen de adviezen in de lucht in ging) maakt al een geruime tijd een podcast met Philip Dröge. In de podcast The Mic High Club vertellen ze dat Max Verstappen een privéjet heeft overgekocht van de Virgin-miljardair Richard Branson.

Voordat Richard het vliegtuig in het bezit kreeg, had hij een Indiase registratie. Het vliegtuig is dus al letterlijk en figuurlijk de hele wereld over gegaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

De specificaties van de Falcon 900 EX

Het vliegtuig dat Max Verstappen heeft gekocht, is een Falcon 900 EX. Een derdehandsje dus, maar daardoor niet de minst luxe jet. En als Max naar de andere kant van de wereld moet voor een GP, dan is ie er in no-time. De privéjet heeft een kruissnelheid van 950 kilometer per uur. Het zou ons niks verbazen als Max er zelf ook een keer in wil scheuren. Daarnaast kan het vliegtuig in totaal 7.400 kilometer vliegen voordat ze weer bij moeten tanken.

Ook aan ruimte geen gebrek. In het vliegtuig is er plaats voor maar liefst 18 personen. Dus Max, zijn zusje en zijn crew kunnen gemakkelijk samen in het vliegtuig de wereld over. Max was wel vaker te zien in een privéjet op zijn Instagram. Wellicht was het huren van een jet duurder aan het einde van de streep dan dat hij er zelf een zou kopen. In ieder geval is het een prachtige aankoop voor Verstappen.

Initialen van Max Verstappen staan op het vliegtuig

Het is toeval, of het lot had zo moeten zijn. Want de initialen van Max Verstappen staan op het vliegtuig. Het callsign luidt namelijk M-VGAL. Dat heeft overigens oorspronkelijk een andere betekenis. De M zou verwijzen naar het Britse eiland Isle of Man. En VGAL staat voor Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van Branson. Of die betekenis mooier is dan dat de initialen van Max op het vliegtuig staan, is discutabel.