Wie zich ooit waagde aan een rondje op de lokale kartbaan, weet dat de kleine machines niet bepaald speelgoedautootjes zijn. Uiteraard tuft zo een tweetaktmotortje hooguit een handvol PK eruit en voelt het geheel wat simpel. En toch ga je zo dichtbij de grond voor je gevoel ontzettend hard. En al helemaal op een outdoor-kartbaan, waar met glijdende achterbanden door een lange bocht de adrenaline door je lijf giert.

 

Twaalfjarige Max Verstappen revancheert zich ijzersterk in door zijn vader klaargemaakte kart

De twaalfjarige versie van Red Bull Racing-coureur Max Verstappen begon deze kart-heat noodgedwongen achteraan. Dat mocht de pret echt niet drukken. Hij stuurt de kart met fluwelen handschoenen naar de hoogste trede. Dankzij de haast bovennatuurlijke feel voor grip en timing, degradeert de jonge Max alles en iedereen voor zich in een luttele paar ronden.

 

Logisch dat de zoon van Jos Verstappen enkele jaren later wereldkampioen in het karten werd. Tegelijkertijd alles behalve gegeven. En dat hij het ijskoude kunstje op het allerhoogste niveau herhaalde in 2021 – dat moet een grote opluchting zijn geweest voor de bijzondere coureur die in zijn klim naar de top is bestempeld als té agressief of zelfs roekeloos.

Nee, we zien hier één van de meest getalenteerde coureurs die de koningsklasse van de autosport aandeed. Volledig in zijn element. Ben jij benieuwd naar alle races die Max Verstappen gewonnen heeft? Wij maakten een overzicht van alle overwinningen van Max Verstappen in de F1 op een rij.