Eerlijk duurt het langst

Marktplaats is een vrijplaats voor alle particuliere verkopers en kopers. Werkelijk de gekste dingen kun je er vinden, werkelijk alles kun je er verkopen. Desnoods zet je je gehele zolderinhoud op de site. Topgear meldde dat één adverteerder zijn veertien jaar oude Renault Mégane helemaal zat was. Logisch ook, want een echt aantrekkelijke auto is dat nu ook weer niet. Maar hoe ga je een auto die niet goed in de markt ligt toch verkopen? De adverteerder pakte het onorthodox aan en besloot gewoon open kaart te spelen. Hij liet de standaard verkooppraatjes achterwege en stelde simpelweg dat hij het ding zat was, omdat hij snel klaar is met producten als auto’s, telefoons en vrouwen.

 

Franse makelaardij

De echte taalpuristen wordt verzocht de Marktplaats advertentie voor de Mégane te mijden. Er staan namelijk nogal wat spelfouten in de ad, maar wat maakt het uit als die zo goudeerlijk, hilarisch en onvervalst ongezouten is. De mooiste spelvout is nog wel ”Franse makelaardij.” Want nee, de man is niet geïnteresseerd in een vakantiehuis in Frankrijk, hij probeert te zeggen dat de Renault van Franse makelij is. Omdat de auto van Franse bouw is – niet Duits – is het ”gewoon troep.” Eerlijk is eerlijk, lettende op de rellen in Parijs, waar maken die Fransen geen troep van? Wat kunnen ze eigenlijk wel? Nee hoor, dan veel liever der Deutscher Einfallsreichtum.

 

Genoeg ruimte voor je hobby

Multifunctioneel is het blauwe Franse gevaarte volgens de Marktplaats advertentie wel. Als je de stoelen naar voren klapt, heb je met een beetje proppen genoeg ruimte ”om je kamasutra standjes uit te proberen.” Goed, wij vragen ons af of kamasutra niet gewoon veel prettiger in de frisse buitenlucht is, maar een pluim voor het inlevingsvermogen eens te meer.

Een auto voor de single man is echter zeker niet, zo stelt de Marktplaats-ad. Dit komt doordat de meeste vrouwen tegenwoordig – 80% aldus de advertentie – golddiggers zijn en geen vent willen die in zo’n slappe bak troep rondrijdt. Oké, hij zal er een procentje naast zitten, maar de logica is helder. Als tip meldt de man nog dat het onderhoud zeer goedkoop is, zolang je dit maar niet laat doen door de officiële Renault-dealer. Daar word je volgens de adverteerder namelijk zonder vaseline ”regelrecht in je stampert genaaid” waar je bij staat.

Marktplaats

De smaak te pakken? Wij hebben voor jou nog veel meer interessante Marktplaats koopjes.