Het salaris van de minister-president

De 53-jarige Mark Rutte heeft het de laatste tijd maar druk met alle maatregelen. Maar ook privé blijkt hij het druk te hebben. Waar hij in veel video’s verscheen lachend en fietsend naar het werk ging, bezit hij volgens geruchten ook dit enorm luxe penthouse mét twee parkeerplaatsen.

Natuurlijk mogen we er vanuit gaan dat Mark Rutte ruim leeft. Het salaris van de minister-president van Nederland is er namelijk wél naar. Met een kleine 171.000 euro per jaar heeft hij genoeg geld om lekker van te leven.

Waar woont Mark Rutte?

Momenteel woont onze minister-president in Benoordenhout, in de wijk Haagse Hout. Waar precies weet niemand, dit natuurlijk vanwege veiligheidsmaatregelen. Mark Rutte zou volgens geruchten al een tijd verhuisd zijn naar zijn nieuwe penthouse aan het Willem Witsenplein. Daar zou hij een woning hebben gekocht van ruim 200 vierkante meter, maar dat is niet het enige dat zijn penthouse te bieden heeft.

Het huis is namelijk voorzien van een zeer royale living, drie grote slaapkamers en twee badkamers. De keuken is onwijs luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Verder beschikt het over meerdere dakterrassen met een ontzettend mooi uitzicht over Den Haag. Het penthouse bevindt zich in de buurt van het Haagse Bos. En als we de route naar het Torentje in Den Haag instellen vanuit de woning, kan hij elke ochtend door het Haagse Bos naar het binnenhof fietsen.

penthouse minister-president
Foto via Frisia Makelaars
dakterras mark rutte
Foto via Frisia Makelaars
woonkamer mark rutte
Foto via Frisia Makelaars

 

Het luxe penthouse kost een hoop geld

Als we de geruchten moeten geloven, zou onze minister-president ruim €1.350.000,- hebben betaald aan de makelaar voor het penthouse. Met zijn salaris zou dat geen gek bedrag zijn. Wie had verwacht dat onze nuchtere minister-president zoveel geld zou neerleggen voor een luxe en riant penthouse. We hebben trouwens even voor je uitgezocht: Mark Rutte rijdt nog steeds in een oude Saab. Of hij zijn tweede parkeerplek heeft opgevuld met een dikke wagen, is niet duidelijk.