Mannen sportkleding voor een stijlvolle workout

Zorg dat je figuur tot zijn recht komt in je sportoutfit. Ga voor mannen sportkleding die niet al te strak om je lichaam heen zit. Dit kan namelijk tegen je gaan werken wanneer je oefeningen dient uit te voeren. 

Broeken

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij mannen sportkleding, maar de herenlegging is essentieel voor jouw workout. De legging kun je dragen als laagjes onder een korte broek of een lange broek voor maximale ondersteuning en stijl tijdens het sporten. De meeste leggings zijn gemaakt van polyester en elastaan voor een optimale pasvorm aan de benen en voor warmte, steun en comfort tijdens het sporten. Mocht je toch niet houden van deze strakkere fit, ga dan voor een slim fit sportbroek – vele malen beter dan een wijde joggingbroek. Goed te stylen met een wijder T-shirt en sneakers. Redenen genoeg om vandaag nog een legging aan te schaffen.

mannen sportkleding tips MAN MAN

Tops

Kies het juiste materiaal bij het T-shirt. Let er vooral op dat je mannen sportkleding is gemaakt van materiaal dat ademt. Het materiaal van je sportkleding draagt bij aan de goede temperatuur van je lichaam en aan de hoeveelheid dat je zweet. De stof zorgt ervoor dat je het zweet goed kunt afvoeren, waardoor je voldoende afkoelt tijdens het sporten. Neem altijd een vest of een sweater mee naar de sportschool. Deze kun je dragen tijdens je warming-up en wanneer je klaar bent met sporten. Op die manier zorg je dat je tijdens je warming-up snel de juiste lichaamstemperatuur bereikt. Hiermee voorkom je ook dat je na je bezoek aan de sportschool kou vat.

mannen sportkleding tips MAN MAN

Foto via Instagram @Eyalbooker

Schoenen

Schoenen met een goede pasvorm zijn, vooral bij intensieve workouts zeer belangrijk. Ze vangen al je schokken op en zorgen ervoor dat je al je uurtjes vol kunt maken in de sportschool. Waar je op moet letten is de breedte van de schoen, die moet perfect aansluiten bij de breedte van de voet. Te brede schoenen verhogen de kans op blaren en verminderen de stabiliteit die je juist nodig hebt. Wij raden af om je sportschoenen te gebruiken in vrije tijd, je loopt de schoen kapot en dat gaat ten koste van de steun. Houd je sportschoenen clean!

mannen sportkleding tips MAN MAN
Foto via Instagram @Magic_fox

Foto via Instagram @avramov.zoran

Heb je dan eindelijk je gewenste sport outfit aan de haak geslagen? Dan is het tijd om de sportschool in te duiken. Maar hoeveel uur moet je per week sporten om fit te zijn?